Trend

Ötletek a karácsonyi díszek elpakolásához, tárolásához

Ha lassan elpakolnád a karácsonyfadíszeket, ünnepi dekorációt, adunk néhány egyszerű ötletet a tárolásukhoz.
2024. Január 07.
karácsonyi díszek
(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy arról nemrégiben írtunk, a néphagyomány szerint január 6-án, a karácsonyi időszak végén kell leszedni a karácsonyfát. Ha nem is kifejezetten ezt a dátumot tartjuk, valószínűleg sokan időzítik ezt az első januári hétvégék egyikére.

Most a díszek elpakolásához mutatunk néhány ötletet, ami megkönnyítheti a rendszerezést, és a következő adventkor, karácsonykor a díszítést is.

Fényfüzérek és gyöngyös füzér

Talán a legtöbbet a fényfüzérekkel gyűlik meg a bajunk az összegubancolódás miatt. Ezt meg tudjuk előzni, ha egyszerűen formára vágunk egy-két kartonlapot, majd erre tekerjük fel a füzéreket. De ugyanígy feltekerhetjük papírhengerekre, amik a papírtörlő után maradtak, de akár vállfára is. Ezután rendezzük el szépen ezeket egy dobozban.

A gyöngyös füzér esetén a legegyszerűbb megoldás egy kiürült műanyag palack: csak tegyük bele ebbe, hogy jövőre gubancmentesen vehessük elő.

Gömbök és más függődíszek

A karácsonyi gömböknek és más díszeknek a lejobb az osztott tárolódoboz. Ha ebből már nincsenek meg az eredeti csomagolások, akkor egyszerűen kartonpapír csíkokkal készíthetünk ilyet bármilyen dobozból, cipősdobozból – az alábbi videóban azt is megmutatják, hogyan rendezzük így több szintesen a díszeket.. Még tartósabb megoldás egy műanyagdoboz, néhány evőeszköztartóval felosztva.

Szintén jó szolgáltot tehet néhány tojástartó, egy dobozban elrendezve, de akár műanyagpoharakat is használhatunk.

Koszorúk és girlandok

A műfenyő ágas, illetve más tartós anyagból kézült koszorúk tárolásának legegyszerűbb módja, ha vállfákra akasztjuk fel ezeket. Hogy megóvjuk a portól, csak húzzunk rá alulról egy nagyobb táskát. Ezután már könnyen elpakolhatjuk egy szekrénybe akasztva. Ugyanezzel a módszerrel a feltekert girlandokat is tárolhatjuk.