CSOKIS-ÁFONYÁS-MOGYORÓS MUFFIN
Hozzávalók
szárazak:
egy és háromnegyed bögre teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál sütőpor
egy teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
egy evőkanál natúr kakaópor
egy teáskanál őrölt fahéj
egy bögre durvára vágott törökmogyoró
5 deka durvára vágott, 99% kakaótartalmú csokoládé
nedvesek:
két tojás
½ deci natúr joghurt vagy kefir
1 deci olívaolaj
három-öt evőkanál méz (ízlés szerint)
egy evőkanál vaníliakivonat
egy marék friss áfonya
díszítésnek:
két marék durvára vágott törökmogyoró
Beállítom a sütőt 195 fokra. Két tálban alaposan elkeverem külön a száraz és külön a nedves hozzávalókat, majd a kettőt egy villa segítségével lazán összedolgozom annyira, hogy egyenletes legyen a tészta, de vigyázni kell, hogy ne köpüljem túl, mert különben nem lesz jó a kész muffin állaga. A muffinsütő formákat kibélelem kapszlikkal, megtöltöm őket a muffinmasszával, megszórom a díszítésnek szánt mogyoróval, és már mehet is a sütőbe 20 percre.
Mindösszesen 10 perc összedobni ezt a vendégvárót, ami, lássuk be, aránytalanul kevés idő a megtérüléshez képest: sütiillattal és házi sütésű meleg finomsággal kényeztetheted a környezeted. Reggelire vagy uzsonnára is kiváló egy pohár zabtej vagy frissen préselt narancslé mellé… vagy csak úgy.
További recepteket itt találsz.
További egészséges finomságok: