Kevert tészta dióval és barackkal
Hozzávalók:
három tojás,
15 deka vaj,
15 deka barna cukor,
20 deka liszt,
fél csomag sütőpor,
fél pohár joghurt,
egy nagy barackkompót,
egy nagy marék dió,
két evőkanál baracklekvár
A maradék barackból és joghurtból a babáknak könnyű és egészséges finomságot készíthetünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Utána habosra keverjük a sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott vajat, a lisztet, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a fehérjét a masszába. Kibélelünk sütőpapírral egy magas falú, hosszúkás sütőformát, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük.
Mintegy 15 perc múlva kivesszük, és elegyengetjük a tetején a durvára őrölt, lekvárral elkevert diót, majd a vékony szeletekre vágott barackokat rakjuk rá. Egy óra sütés után tűpróbával nézzük meg, hogy a tészta tényleg készen van-e már. A formában hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük fel.
A babának egyszerűbb desszert készül: a maradék barackokat a joghurt másik felével, valamint babakeksszel turmixoljuk össze. Tíz hónapos kortól adható.
További egészséges finomságok: