A 9. hónap végére már igencsak hiányozni tudnak ezek az ételek, ezért is ajánlunk most két remek receptet, melyek biztosan nem okoznak problémát.
Házi pulykakolbász
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg darált pulykacomb
1 csokor lestyán, finomra aprítva
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál só
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 kiskanál Cayenne-i bors
1 kiskanál római kömény
2 evőkanál szűz olívaolaj
1-1,5 m sertésvékonybél
Nagy tálban a húst a lestyánnal, a fokhagymával, a sóval, a pirospaprikával, a borssal és a köménnyel összekeverjük, majd a sertésvékonybélbe töltjük. A kolbászt kiolajozott tepsibe tesszük, és a belet megszurkáljuk, majd 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-50 perc alatt készre sütjük.
Házi csirkemellsonka
Elkészítési idő: 30 perc + a pácolás, az áztatás és a hűtés
Hozzávalók 4 személyre:
3 csirkemellfilé
3 evőkanál agavészirup
3 evőkanál só
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
3 evőkanál szűz olívaolaj
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál bio-ételízesítő
3 babérlevél
A csirkemelleket nyitott szeleteléssel bevágjuk, majd kiterítjük. Az agavészirupot a sóval, a majoránnával, a kakukkfűvel, az olajjal és a fokhagymával összekeverjük, majd a csirkemelleket a páccal alaposan bekenjük. A húst a páclével együtt folpack fóliába tesszük, megszórjuk az ételízesítővel és beletesszük a babérlevelet is, majd szorosan feltekerjük, és 1 napig a hűtőben pihentetjük. Főzés előtt 1 órát hideg vízbe áztatjuk, hogy a magas sótartalmat kivonjuk belőle. Azután a nedvességet letöröljük róla. Egy nagy lábasban vizet forralunk, a húshengert beletesszük, és kb. 30 percig főzzük. Ha elkészült, fedő alatt hagyjuk kihűlni.
MAGAZINAJÁNLÓ
Megjelent az Ízek és Érzések magazin legújabb lapszáma!
A tartalomból: Édes és sós sütemények diófélékből, magvakból • Gyulladás bélbetegségek és diétájuk • 7 egészséges finomság citrusfélékből • Terítéken az aszalt zöldségek és gyümölcsök • Hajdina, amaránt, quinoa – ismerjük meg! • Étrend dió- és mogyoróallergia esetére • Egészséges nassolnivalók a családnak • Kismamáknak: hogyan váltsuk ki a tiltólistás ételeket? • Egészséges ételek a hozzátáplálás idejére • Előfizetőinknek Dr. Hauschka fürdőesszenciákkal kedveskedünk!
Keressétek az újságárusoknál!
Forrás: Ízek és Érzések