A hűtő alacsony hőmérséklete lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek lassabban romoljanak meg, ám így sem lehet biztonsággal hosszú ideig tárolni az ételeket. A Nébih Maradék Nélkül programja Facebook bejegyzésében összegyűjtött néhány élelmiszertípust, és annak szavatossági időtartamát.
Mint írták, a tárolhatóság idejét az étel jellege jelentős mértékben meghatározza. Fontos, hogy a leírt adatok csak akkor érvényesek, ha a hűtőszekrény hőmérséklete 0 és 5 °C közötti. Ez esetben a keményre főtt tojás fogyasztható a legtovább biztonsággal a hűtőből, akár egy hét tárolást is kibír. Jóval kevesebb ideig tárolhatók a tojásos ételek, általában 3-4 napig.
Nagyjából 2-3 napig lehet veszély nélkül elfogyasztani a hűtőbe tett pizzát vagy például a pörköltet is. A levesek átlagosan szintúgy 2-3 napig fogyaszthatók, de a húslevessel vigyázzunk:1-2 napon belül fogyasszuk el.