Ha hétvége, akkor végre együtt lehet a család, kirándulhattok vagy társasozhattok. Bármilyen programot is választotok, egy kis süti mindig jól jön. Mutatunk két nagyon egyszerű receptet, hogy ne azzal teljen az idő, hogy a konyhában álltok.
Áfonyás muffin
Hozzávalók: 290 g zabliszt, ½ tk szódabikarbóna, 2 tk sütőpor, pici fahéj, 250g áfonya, 2-3 banán, 2 tojás, 125 ml kókuszolaj, 3-4 tk édesítőszer vagy cukor, csipet só
Elkészítés:
A zablisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat összekeverjük, majd beleszórjuk az áfonyát. A nedves alapanyagokat egynemű masszává dolgozzuk, majd a száraz anyagokhoz keverjük.
A muffinsütő formába adagoljuk a masszát és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 15-18 percre. A sütés után hagyjuk hűlni a muffinokat.
Bólyi túrós
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 sütőpor, fél kg túró, mazsola, 3dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg olvasztott vaj, citromhéj.
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük és két részre osztjuk. Egy tepsit (20x30cm) kivajazunk, kilisztezünk és a keverék felét egyenletesen szétterítjük benne. A túrót rámorzsoljuk a szétterített keverékre. Megszórjuk mazsolával, majd betakarjuk a félre tett keverékkel. Összekeverjük a tejet, a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral, a vajjal és a reszelt citromhéjjal, majd a masszát óvatosan ráöntjük a tepsiben elhelyezett keverék tetejére. Kb. 25 percig sütjük 200 fokra melegített sütőben.