Gyerekkel sütni-főzni remek időtöltés és nagyon hasznos is, rengeteg mindent tanulhat meg a gyerek a folyamat közben, miközben persze a közös élményen van inkább a hangsúly. Most egy olyan nagyon egyszerű receptet hoztunk, aminek elkészítéséhez inkább a szülő a kukta és a gyerek a cukrász. Maximum a mennyiségek kimérésében kell a kicsiknek segíteni. Nagyjából tízperc összedobni és utána már csak sülnie kell, de így is egy órán belül kész is van az almás süti.
Német almás süti
Hozzávalók:
2-3darab alma meghámozva, vékony gerezdekre vágva, citromlé, 125 gramm puha vaj, 15 deka porcukor, 3 tojás, picit felverve, 225 gramm liszt, 2 teáskanál sütőpor, 5 evőkanál tejszín, a tetejére fahéjas cukor (opcionális)
Elkészítés:
Pofonegyszerű: külön keverjük össze előbb a száraz, majd a folyékony hozzávalókat. A tortaforma alját szórjuk meg enyhén liszttel, erre fektessük rá a citrommal átkent almaszeleteket. Dolgozzuk össze a száraz és a folyékony hozzávalókat és öntsük rá az almákra. 170 fokon süssük meg. Miután kivettük a sütőből fahéjas cukorral megszórhatjuk a tetejét, de ezt is el is hagyhatjuk, úgy is nagyon finom.