Kisgyerek

Ekkorra esik idén a Pedagógusnap

A Pedagógusnap is űgynevezett mozgó ünnep, vagyis évről-évre változik a dátuma. Mutatjuk, idén mikor ünnepeljük a pedagógusokat!
2024. Május 24.
pedagógusnap

Hazánkban 1952 óta számít ünnepnek a Pedagógusnap, ami nem azonos a Pedagógusok napjával: ez utóbbi egy nemzetközi ünnep, amit minden évben október 5-én tartanak. Magyarországon ez utóbbi kevésbé került be a köztudatba, ellentétben a Pedagógusnappal.

Mikorra esik idén a Pedagógusnap?

A gyerekekkel foglalkozó szakemberek ünnepe, amikor megköszönhetjük áldozatos munkájukat, minden évben június első vasárnapjára esik. Ebből adódóan

2024-ben június 2-án lesz Pedagógusnap Magyarországon.

Az, hogy kell-e ajándékot adni az óvónőknek, tanítóknak, tanároknak Pedagógusnapon vagy év végén, megosztó kérdés a szülők körében. Ha te úgy érzed, hogy a pedagógus, aki a gyereked gondját viseli tanítási időben, megérdemli, hogy kiemelten is köszönetet mondj neki, ne szalaszd el az alkalmat! 

Egy egészen apró figyelmességgel is hatalmas örömet szerezhetsz, vagyis a hálátok kifejezéséért egyáltalán nem kell mélyen a zsebedbe nyúlni. Muszájból, vagy csak azért, mert a többiek is adnak, nincs értelme az ajándékozásnak.

A pedagógusok, akikkel ebben az ajándékötletes cikkünkben beszélgettünk, egybehangzóan állítják: alapvetően nem elvárás részükről, hogy meglepetésekkel halmozzák el őket a szülők és a gyerekek, de ha mégis megajándékozzák őket, annak nagyon tudnak örülni. 

Nyitókép: Getty Images