Baba

WC papírt, zsebkendőt, szalvétát kérnek a betegektől a magyar kórházban

A Hatvan Albert Schweitzer kórház segítségképp osztotta meg a listát azokról a dolgokról, amik nélkülözhetetlenek a kórházi betegfelvételhez. Van benne pár meglepő tétel!
2024. Augusztus 02.

Mint írják, azért tették közkinccsé a bejegyzésüket, hogy minden felvételre váró beteg számára zökkenőmentes és hatékony lehessen a kórházi ellátás. „Az alábbi lista segít, hogy semmi fontos ne maradjon otthon” – állt a felvezetőben, majd következett a felsorolás.

Abban, hogy a páciensektől személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ-kártyát és a korábbi zárójelentéseket, leleteket is elkérik, nincs semmi meglepő, sőt. Még a rendszeresen szedett gyógyszerek listája sem furcsa, ahogy a hálóing, pizsama, köntös és papucs említése sem.

Mit vigyünk a kórházba?

Amikor a Hatvani Albert Schweitzer Kórház (nyilvánvalóan nem egyedüliként az országban) rátért a tisztálkodási eszközökre, a törölköző, a szappan, a fésű, a borotva, a fogkrém és a fogkefe mellett felbukkant a WC papír, a zsebkendő és a szalvéta is, amin sokak szeme kikerekedett. 

Zárásképp felkerült még a listára a saját evőeszköz és a pohár is, aminek említését higiéniás okokkal indokolta a kórház, majd megköszönte az együttműködést.

WC papírt, zsebkendőt, szalvétát kérnek a betegektől a magyar kórházban

Nyitókép: Getty Images