Baba

10 dolog, amivel a nagyik kikészítik az anyákat

Minél jobban ingerli a mama az unoka édesanyját, annál kevesebbszer fogja a picit látni. Különösen, ha az új anyuka a meny. Íme egy lista, mire érdemes odafigyelni.
2017. Szeptember 20.

A friss anyukák kimerültek, rémültek, idegesek és érzékenyek. Könnyű megsérteni őket. A Babycenter egyik bloggere összegyűjtötte azokat a dolgokat, amik a legtöbb problémát okozzák.

Nevelés kritizálása

Ti így csináltátok, ő meg úgy. Néhány számotokra meglepő módszer olyan tényeken alapszik, amik azóta derültek ki a gyerekek fejlődéséről. Például most már tudjuk, hogy a csecsemőknek sokkal jobb, ha a hátukon alszanak nem pedig a hasukon, így drasztikusan csökkenthető a SIDS előfordulása.

Felejtsétek el a listákat

Ha pontról pontra összegyűjtitek, hogy mivel, mikor és hogyan lehet táplálni a gyereket, hogy hogyan altassák, mit szabad nekik és mit nem, az bizony nagyon irányításmániásnak tűnhet az anyák szemében és túlmegy minden határon.

Homlokráncolás szoptatáskor

A szoptatás nagyon fontos az újdonsült anya számára és nem mindig veszik jónéven a megjegyzéseket . Nagyik, ne fűzzetek negatív kommenteket a tevékenységhez, inkább segítsetek: adjatok párnát vagy vizet, hogy az anyának kényelmesebb legyen.

Képek megosztása kérdés nélkül

Igen, a Facebook csak arra vár, hogy tele legyen szebbnél szebb unoka fotókkal és az ismerősök ujja is viszket, hogy végre lájkolhassák a család büszkeségét, de a szülők nem biztos, hogy jó néven veszik, ha a tudtuk nélkül kerül ki a gyerekről bármilyen kép. Türelem, szólnak majd, ha lehet posztolni!

Túl gyakori látogatás vagy túl hosszú tartózkodás

Az új szülők legalább egy évig totálisan felborult időrendben élnek. Kérjétek meg a gyerekeiteket, hogy legyenek őszinték – mikor, meddig örülnének nektek és mikor van szükségük segítségre.

Gyerekfelügyelet

A mindenki számára legjobb módja, hogy az unokáitokat lássátok, hogy vigyáztok rájuk. Rengeteg konfliktus származik abból, ha az anyós látogatóba jön és elvárja, hogy szórakoztassák, ahelyett, hogy segítene – a gyerekvigyázás pedig az egyik legjobb módja ennek.

Ragaszkodni a gyerekfelügyelethez

Vannak szülők, akik nem szívesen bízzák másra a gyereküket. Lehet, hogy nem miattatok, egyszerűen csak ilyenek. Ha már párszor nem éltek a lehetőséggel, hogy ti vigyázzatok a gyerkőcre, ne erőltessétek, legyetek türelmesek!

Ne dicsérjetek csak egy szülőt

Egy nagymama szemében nyilván csodálatos szülő a gyermeke. De nem árt néha, ha annak a szülőnek is jut néha pár jó szó, aki nem mindent tőletek tanult.

Fotók, videók vagy telefonhívások igénylése

Az új szülők kimerültek. Ne tegyetek rá még egy lapáttal. A legegyszerűbb módja annak, hogy több emléket kapjatok az új unokáról, hogy dicséretek minden fotót, vagy videót amit kaptok, de ne követlejetek még többet!

Pletyka

Ha az unokáitok szülei az őrületbe kergetnek, nyilván szeretnétek ezt valakire rázúdítani. Eszetekbe ne jusson mindezt valakinek a rokonságból megtenni, a pletyka hamarabb visszajut hozzájuk, mint gondolnátok!Ezt is érdemes elolvasni: