Baba

20 perc különbséggel szült ugyanabban a kórházban egy testvérpár

Igazán különleges szüléseket vezettek le a napokban egy veronához közeli kórházban, ahol „ikerunokatestvérek” látták meg a napvilágot.
2023. Október 06.
két kisbaba

A két kismama 25 és 27 éves, és elmondásuk szerint teljes mértékben a véletlen műve, hogy csaknem percre pontosan egyszerre adtak életet a kisbabáiknak.

Martinának és Giuliának ugyanazon a napon (még szeptember 29-én) folyt el a magzatvize, közösen vajúdtak és nagyon kis különbséggel szülték meg a babáikat. A veronához közeli kórházban egy szobán osztoztak, pont úgy, mint amikor kislányok voltak.

A nagymama sejtette, hogy így lesz

Az „ikerunokatesók” fiú tagja, Zeno 20 perccel korábban érkezett, mint az Azzurra nevet viselő kislány. Mindketten második gyerekek. „Leírhatatlan, amit érzünk, mindannyian a fellegekben járunk” – nyilatkozta lelkesen a frissen szült anyukák édesanyja, a 48 éves Elisa Fedrigo.

Zeno 11:29-kor látta meg a napvilágot, a kiírtnál pár nappal korábban, 20 perccel később pedig megszületett Azzurra is, akinek már 1 héttel korábban ki kellett volna bújnia az anyukája hasából.

 „Valahogy előre éreztem, hogy így lesz” – folytatta az újdonsült nagymama: először Giulia hívott fel, hogy elmondja, hogy elfolyt a magzatvize, 30 perccel később pedig Martina jelentkezett be, hogy tudassa, épp a kórházba sietnek a férjével, mert egyre erősödnek a fájásai. A lányok ezután a szülészeten találkoztak, és csaknem egyszerre hozták világra a babájukat.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via