Baba

3 szuper meggyes babarecept

A meggy nem csak pikáns íze miatt, hanem gazdag vitamin-és ásványianyag tartalma miatt is fontos és finom gyümölcs.
2017. Július 13.

A meggy az első gyümölcsök egyike, amit a babáknak adhatunk 6 hónapos korban. Addig, azaz fél éves koráig a legjobb ha csak anyatejet kap, ezután kezdődhet meg a fokozatos kóstolgatás.

A meggy sok mindennel jól párosítható: hússal, más gyümölcsökkel, krumplival.

Gazdag vitaminokban: A-, B1-, B2-, C-vitamin, és ásványi anyagokban is: kalcium, kálium, magnézium, vas, cink.

Lássunk néhány egyszerű és finom receptet meggyre. A meggy tehát már akár 6 hónapos kortól adható, de a receptek többi összetevőjére is figyeljünk!

Gyümölcsös zabkása

Hozzávalók:

2 evőkanál zabpehely

néhány szem meggy

1 db alma

A zabpelyhet áztassuk be vízbe, és főzzük puhára. A főzés végén adjuk hozzá a kimagozott meggyet. A megpuhult zabpelyhet és meggyet összeturmixoljuk és hozzákeverjük a lereszelt almát is. Ha túl sűrű, akkor anyatejjel vagy főzővízzel hígíthatjuk.

Meggyszósz pirított darával

Hozzávalók:

25dkg kimagozott meggy

6 evőkanál cukor,

fahéj

szegfűszeg

1biocitrom héja

3 evőkanál tej

búzadara,

2evőkanál olaj, víz

A meggyet megfőzzük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Hozzáadjuk a citrom héját, sót, cukrot, szegfűszeget, fahéjat. Hozzáadunk 3 evőkanál tejet. A búzadarát megpirítjuk az olajon, felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadunk egy kevés sót, és addig főzzük, míg morzsás lesz. A kihűlt meggyszósz mellé tálaljuk.

Hús meggymártással

Hozzávalók:

100 g magozott meggy

1 kisebb szelet marhahús

pár szem krumpli

1 evőkanál vaj

1 dl tej (anyatej is lehet)

A marhahúst feltesszük főni. Ezzel párhuzamosan a meghámozott, feldarabolt krumplit is megfőzzük. A meggyet felforraljuk kis vízzel. Ha a hús megpuhult, akkor a meggyel és a tejjel összeturmixoljuk, a krumplit pedig a vajjal és egy kis tejjel összetörjük.

Kapcsolódó cikkeink:

Gyümölcsös receptek

Babák hozzátáplálása: nyugalom, figyelem, bizalom