Baba

5 zseniális hack szülőktől szülőknek

Mutatunk pár apró trükköt, amit szülők találtak ki, hogy megkönnyítsék a gyerekes létet.
2021. December 12.
5 zseniális hack szülőktől szülőknek (fotó: Getty Images)

Azt már tudod, hogy a világod teljesen felfordult, amióta gyereked született. Biztosan te is számos olyan helyzettel találkoztál, amikor igazán leleményesnek kellett lenned. Most mutatunk pár trükköt, amit szülők találtak ki azért, hogy könnyebb legyen a gyerekes létünk.

1. Bevásárlókocsi hack

A texasi anya, Laura Castrillo felrobbantotta az internetet, amikor megosztott egy elképesztő trükköt, amivel a gyerekeket be- és kivehetjük a bevásárlókocsiból. Zseniális hackje egy tuti módszer arra, hogy elkerüld a hátad megerőltetését vagy egy olyan izom meghúzódását, aminek a létezéséről nem is tudtál. Ahelyett, hogy átemelnéd minden alkalommal, egyszerűen emeld fel a panelt és hagyd, hogy bemásszon. Igen, ilyen egyszerű.

2. A pelenkaszéf hack

A strandon biztos benned is gyakran felmerül a kérdés, hogy hova tedd az értéktárgyaidat, amikor nincs erre semmilyen megnyugtató megoldás. A pelenkaszéf trükk egyszerű: használd a gyerek pelenkáját és tedd bele abba az értékeidet. Még jobb, ha a pelenka használtnak tűnik, például ha beteszed egy szemeteszacskóba.

3. Csúszásgátló zokni hack

Bármennyire is próbálod bababiztossá tenni a házat, a csúszós padlóra nincs egyszerű megoldás. Egy anyuka kitalált egy egyszerű és olcsó megoldást arra, hogyan akadályozhatod meg, hogy a baba csúszkálását. Mindössze egy csúszásgátló textilfestékre van szükséged. Ez egy olyan hőre puffadó festék, amivel a baba zokniját vagy bármelyik ruhadarabját csúszásmentessé teheted.

4. Fogzáskönnyítő hack

A fogzás nehéz időszak a baba számára. Emelia Jackson nem találta fel a spanyolviaszt, de fogzást könnyítő ötlete annyira egyszerű, hogy épp emiatt muszáj megosztanunk. Az anya vizet tett a fia cumijába és néhány órára a fagyasztóba tette. Így gyakorlatilag egy hűtött rágókat készített otthon. Azt nyilatkozta, hogy valami gyors és egyszerű megoldásra volt szüksége, amikor a három hónapos kisfia nagyon erősen fogzott. (Az ötletet az eredeti poszt alatt többen támadták amiatt, hogy így a kisfiú vizet nyelhet, de az anya elmondta, hogy ez azért lehetetlen, mert nincs lyuk a cumin.)

5. Jégkrém hack

A jégkrém a nyár egyik legfontosabb édessége. Amilyen édes, épp olyan ragacsos is. Láttál már valaha bárkit – gyereket vagy felnőttet – úgy megenni egy jégkrémet, hogy ne csöppenjen le? Szerencsére erre is van megoldás: szúrd át a jégkrém pálcikáját egy muffin papíron, és voilá! Mostantól búcsút inthetsz a ragacsos kezeknek, a foltos ruháknak és a piszkos padlónak.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonTeach Kids to Cycle! (@bikybikyuk) által megosztott bejegyzés

(Cikk forrása: thebump.com)