Baba

6 ajándék, ha babalátogatóba mész

Amikor a környezetünkben kisbaba születik, szokás ajándékot vinni az első látogatáskor. De mi az, ami hasznos, amit érdemes lehet adni egy újszülöttnek? Íme, néhány ötlet.
2023. Május 08.
babalátogatóban barátnők
Kép: Getty Images

Valójában nem a kisbaba, hanem a szülők felé gesztus, ha ajándékot viszünk a friss babának, amikor először találkozunk vele. Egy újszülött nem fogja fel és emlékezni sem fog arra, hogy ajándékkal köszöntötték, amikor megszületett. Ettől függetlenül szép szokás, érdemes hát olyasmit adni, amiben mindenki örömét leli.

Pelenka

Pelenkából soha nem elég és főként az első hetekben nagy segítség a szülőknek, ha van elég raktáron. Érdemes kipuhatolni, hogy milyen pelenkát részesít előnyben a család. Bátran vigyünk textilpelenkát is, rengeteg mindenre használható, nem csupán tisztába tevéshez.

Dekoráció

Ne plüssre és ne villogó-zenélő játékokra gondoljunk, hanem egy kedves kis lámpa, falvédőre, kiságy fölé akasztható forgóra (semmiképpen ne zenéljen!). Ha ilyesmiben gondolkodunk, akkor azért elég jól kell ismerni a család ízlését.

Rugdalozó, body, kissapka

Ezekből soha nem elég egy kisbabának, vegyünk bátran! Az sem baj, ha nem találjuk el a méretet és kicsit nagyobbat veszünk, belenő a baba. Érdemes színben és minden más tekintetben is egyszerűt választani, olyat, ami a célra tökéletesen megfelel. Ha nagyon figyelmesek vagyunk, akkor biopamutból készült terméket viszünk a babának.

Baba kozmetikumok

Itt szigorúan csak popsikrémre, esetleg fürdetőre gondoljunk és nagyon alaposan válasszuk meg a terméket: illatmentes, magas minőségű, bio terméket vásároljunk.

Szélcső

Ne legyen rá szükség, de ha mégis lesz, akkor hatalmas segítség, hogy csak elő kell venni a fiókból. A kólikás tünetek és álmatlan éjszakák nagy segítsége a kis eszköz.

Gondoljunk az anyára is!

A baba mellett az anyának is kijár a figyelmesség. Rengeteg mindennel támogathatjuk:

  • vihetünk komatálat (akár másokkal összefogva), vállalhatjuk, hogy a következő napokban mi főzünk a családra
  • bármilyen kényesztető finomságot, például saját készítésű lekvárt vagy édességet
  • szoptatós sört, igen, van ilyen, alkoholmentes, vegyünk bátran egy rekesszel
  • szoptatós párnát, hordozó kendőt (lehet használt is, ismerősöktől kölcsönzött)
  • kérdezzünk: mire van szüksége, miben segíthetjük, például vigyázhatunk a babára, amíg ő fürdik egy nagyot, sétál egyet a ház körül vagy csak rendezi a gondolatait. A lényeg, hogy biztosítsuk arról, bármiben támogatjuk.