Terhesség

Hamar népszerű lett a TikTok-on egy kismama babalátogatási szabálylistája

Egy 20 éves kismama, Maisie Crompton nemrég TikTok videóban osztotta meg a szabálylistát, amelyek az újszülött babát látogatókra vonatkoznak.
2022. Június 14.
Hamar népszerű lett a TikTok-on egy kismama babalátogatási szabálylistája (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

A videó rövid idő alatt nagyon népszerű lett, aminek talán az lehet az oka, hogy az elhangzó szabályok valójában teljesen észszerűek, nem elrugaszkodottak, és valóban azért vannak, hogy óvják a baba és az anya egészségét, jóllétét.

Maise a következő szabályokat írta össze:

  1. Kérlek, ne puszild meg a babát.
  2. Ne legyenek előre be nem jelentett látogatók. (Ehhez indoklásként elmondta, hogy szerinte nem valószínű, hogy alkalmas lesz a társasági életre, amikor éppen akkor született meg a babája.)
  3. Addig ne jelentsék be a baba érkezését sem személyesen, sem a közösségi médiában, amíg azt ők meg nem tették.
  4. Addig ne tegyenek közzé képeket a babáról, amíg azt ők nem tették meg.
  5. Ne menjen látogatóba az, aki éppen beteg. (Hozzátette, hogy még ha csak egy kis köhögésről is van szó.)
  6. A látogató mosson kezet, mielőtt megfogja a babát.
  7. Ne kérjék tőle azt, hogy láthassák a babát azok, akik nem beszéltek vele a várandóssága alatt, vagy nem kérdezték meg tőle, hogy hogy van.
  8. Ha a baba sír, adják őt oda az anyukájának vagy az apukájának (hiszen nem szeretnék a távolból figyelni, hogy a baba sír).

@maisie_crompton Seen so many of these videos… here’s my “rules for when I have a baby” ✍???#pregnancyjourney #rulesformybaby #trending #mumsunder21 ♬ original sound – Maisie

Ahogy a Motherly portál is írja, sok kismama üdvözölte a szabályokat a hozzászólások alapján, és az egyikük nagyszerűen össze is foglalta: “Ha valakit feldühít ez a lista, az nem érdemli meg, hogy a babád vagy a te közeledben legyen, ez teljesen ésszerű, és egyébként is ennek kellene a normálisnak lennie.”.

Egy másik kommentelő pedig megjegyezte, hogy azért lehet nagyon hasznos egy ilyen lista, mert a látogatóba érkező vendégek nem biztos, hogy automatikusan tudják, hogy mit kell tenniük.

Forrás: mother.ly