Baba

A 6 hónapos Kolen anyukája: „Ő a mi gyerekünk, nem fogjuk szégyellni, hogy ilyen”

A mindössze 6 hónapos kisfiú eddigi életét intenzív osztályokon töltötte, de szülei bíznak abban, hogy hamarosan együtt látnak majd világot.
2024. Május 22.
Kolen és anyukája

A Bethesda Gyermekkórház Facebook oldalán mutatta be Kolent a bátor és derűs anyukájával, Bernadettel együtt, akiket az intézmény dolgozói örökre a szívükbe zártak. 

Mint írják, a kisfiú egy súlyos genetikai rendellenességgel és pici súllyal érkezett, ami miatt hazai intenzív osztályokon cseperedett. A Bethesdában is több hónapon át feküdt, fiatal édesanyja pedig végig mellette volt, hogy erősítse és bátorítsa a kisfiát.

A mindössze hat hónapos Kolen gépi lélegeztetésre szorul, csodás hír azonban, hogy hamarosan hazatérhet az otthonába, saját lélegeztetőgépével. A Bethesda Kórház orvosai rendszeresen kijárnak majd hozzájuk, hogy figyelemmel kísérjék a baba állapotát és ha kell, segítséget nyújtsanak.

Kolen anyukája, Betti már a közös utazásaikat tervezgeti, hiszen a mozgatható lélegeztetőgépnek köszönhetően akár autóba is ülhet a család. 

„Ő a mi gyerekünk, nem fogjuk szégyellni, hogy ilyen. Amíg ő él, mi szeretni fogjuk. És azután is.

– mondja a sokak számára példaértékű édesanya, akinek rengeteg kommentelő szorít mostantól.

„Egyidősek a fiaink. Eddig is hálás voltam azért, hogy három elvesztett testvére után egészségben megkaptuk Őt, ezután még jobban. Csak annyit tudok mondani, hogy minden tiszteletem a Tietek! Kitartást és sok erőt kívánok!” – írta egyikük.

„Drága Kolen! Irigyellek! Piszok jó dolgod van, hogy ilyen klassz családod van! Eszméletlenül mázlista vagy, hogy ilyen fantasztikus orvosok vesznek körül és segítenek téged! Bocs a kifejezésért, de mocskosul mázlista vagy és már most látszik, hogy veszettül jóképű pasi leszel!
És abban is biztos vagyok, hogy pár éven belül, akár egy táskában hordható lélegeztető géppel járhatsz akár iskolába! Az orvostudomány és a technika baromi gyorsan fejlődik! Nem lepne meg, ha pár évtized után orvosként térnél vissza a Bethesda Gyermekkórházba és segítenél a nehéz helyzetben lévőkön!
Csodálatos életet kívánok Neked!”
– biztatta a családot egy másik hozzászóló.

Nyitókép: Bethesda Gyermekkórház – Facebook oldal