Baba

A hétvége a pihenésre való!

Mivel kezdődik a legtöbbször a hétvége? Rohanással! Reggelizni kellene, de ahhoz sürgősen be kell vásárolni. De akkor már érdemes letudni a vásárlást egész hétvégére, ami viszont egyenlő az őrülettel. Főleg, hogy ezután jön az órákon át tartó főzés.
2011. Augusztus 12.

Mindeközben valamelyik gyerek félóránként szól, hogy ő éhes. Pedig ennek a két napnak a kikapcsolódásról kellene szólnia. Mire feleszmélünk, már kezdődnek a munkanapok. Pedig kis odafigyeléssel és az Abonettel tényleg pihenés lehetne a hétvége!

Péntek délután van, vagy kora este, és végre vége a munkának. De ahelyett, hogy átadhatnánk magunkat a pihenésnek, a családi örömöknek rögtön tucatnyi kérdésre kellene választ találnunk, a lehető leggyorsabban. Például, mit együnk a hétvégén? Mit szeretnének a gyerekek? Nem lesz az túl nehéz, vagy káros? Az egészséges ételekhez nem kellene különleges hozzávaló? Egyáltalán, mennyi idő alatt lehet elkészíteni a kiválasztott ételt? Ezek a kérdések megismétlődnek többször is, hiszen két teljes nap étkezését kell megoldani.

A kikapcsolódás ára

Miközben ezen aggódunk, elmarad a hétvégéből a legfontosabb dolog: a pihenés. Hiszen a főzésről és a vásárlásról szól az egész hétvége. Még ha a főzést meg is ússzuk azzal, hogy valahova elmegyünk enni, a legtöbb esetben valamelyik gyorsétteremre, vagy plázás kifőzdére esik a választás. Ennek talán a gyerekek örülnek, de ezek a helyek – amellett, hogy nem is olyan olcsók, mint elsőre tűnnek – nem a legegészségesebb ételeket készítik. Ha pedig igazán minőségi ételt akarunk enni, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Főleg ha az egész családnak le akarjuk tudni az étkezését. Ha viszont mégis otthon eszünk, akkor nem ússzuk meg a főzést, nem is beszélve a vásárlás nyűgjeiről.

Egy kevéske odafigyelés

Bár a hétvégi szenvedés kiválthatatlannak tűnik, egy kevés odafigyeléssel elkerülhetők a konyhában töltött hosszú órák, és megspórolhatók az éttermekben hagyott vagyonok. Egészséges felvágottat, sajtféléket vagy zöldséget akár a hétvége előtti este is be lehet szerezni gond nélkül. Friss kenyérre pedig nem is kell, hogy gondunk legyen, ha van otthon Abonett karcsú kenyerünk. Ez legalább olyan finom, mint a hagyományos kenyér, de sokkal egészségesebb annál! Kevesebb benne a kalória, tehát nem hizlal, és teljes gabonaszemekből készül így jó az emésztésnek és az egészségnek is. Sőt, éppúgy feldíszíthető, ízletesebbé tehető, mint egy átlagos szelet kenyér. Sokoldalúságának köszönhetően pedig egész napra tökéletes táplálékot nyújt a felnőtteknek éppúgy, mint a gyerekeknek.

Mi lesz a felszabadult idővel?

Mihez kezdjünk az Abonettnek hála a nyakunkba szakadt idővel? Egészen egyszerű: legyünk a szeretteinkkel, játsszunk, kiránduljunk, sportoljunk, pihenjünk és élvezzük a szabadidőt. Az sem lesz gond, hogy mit együnk, ha épp kiszabadulnánk a négy fal közül. Az Abonett bárhol elfér, főként, hogy már 9 szeletes, praktikus kiszerelésben is kapható. Ha pedig csak harapnánk valamit menet közben, ott vannak az Abonett Sandwichek. A Snack egy esős napon, az otthoni mozidélutánhoz lehet tökéletes társ. Nincs étkezés a hétvégén – vagy bármikor máskor – amit ne lehetne laktatóan, finoman és egészségesen megoldani Abonettel.