Baba

Aktív TBC-s dolgozott egy budapesti bölcsődében

Egy TBC-s fejlesztőpedagógus több óbudai bölcsődében is megfordult. Az érintett gyerekeket kivizsgálták, erős gyógyszereket kell szedniük fél évig.
2019. Június 24.
Aktív TBC-s dolgozott egy budapesti bölcsődében

A fejlesztőpedagógus a békásmegyeri önkormányzat a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat egyik dolgozója, akinél aktív TBC-t mutattak ki még áprilisban. A fejlesztőpedagógus korai fejlesztést végzett egy óbudai bölcsődében, egy másik bölcsiben is gyakran megfordult, ahova a saját gyereke jár.

Amikor a fertőzöttsége kiderült, az önkormányzat szerint rögtön lépéseket tettek, bevonták az ügybe a bölcsődeorvosokat és a Szent Margit Rendelőintézet Tüdőgondozó főorvosát. “36 gyereket rögtön kivizsgáltak a törökbálinti gyerekpulmonológiai intézetben, ahogy 37 olyan felnőttől is vettek vért, akik a gyanú szerint érintettek lehettek. Az önkormányzat szerint egyikük sem fertőződött meg” – írta a hvg.hu az Index nyomán, amely szerint arról, hogy valóban kell-e a gyerekeknek fél évig erős gyógyszereket szedniük, az önkormányzat nem nyilatkozott.

Az önkormányzat értetlenül áll az előtt a helyzet előtt, hogy miként fordulhat az elő, hogy a fejlesztőpedagógus munkába álláskor nem rendelkezett érvényes Egészségügyi Könyvvel, és a Szakszolgálat hogyan küldhette a kötelező orvosi vizsgálat elvégeztetése nélkül szakdolgozóját egy kisgyermekkel foglalkozó intézménybe.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HVG.hu