Baba

Az anyatej 10 meglepő felhasználási módja

Nem kérdés, hogy az anyatej a baba fejlődéséhez szükséges legnagyszerűbb tápanyag. Ezen kívül azonban van néhány olyan felhasználási területe is, ami elsőre furcsának tűnhet, pedig döbbenetesen hatékony.
2016. Október 12.

Az anyatej 10 meglepő felhasználási módja

1.Torokfájásra

Az anyatej antibakteriális hatása a torokfájást jó eséllyel orvosolja. Ha nem undorodunk tőle, megihatunk belőle egy pohárral, de gargalizálhatunk is vele – ugyanolyanan hatékony lesz ez utóbbi esetben is.

2. Fájó fülekre

Mivel az anyatej antitesteket tartalmaz, az antibiotikumhoz hasonlóan működik. Néhány csepp a baba fülébe, és búcsút inthetünk a kínzó fülgyulladásnak.

3. Piros szemekre

Ha begyulladt a baba szeme, tegyünk egy kevés anyatejet egy vattapamacsra, és töröljük át vele a szemecskéit. Az árpára is ugyanolyan jó hatással van.

4. Sebes mellbimbókra

Úgy érezzük, mintha késsel szurkálnák a mellbimbóinkat? Míg megedződik ez az érzékeny terület, kenegessük be egy kis anyatejjel szoptatás után. Meglátjuk, hamar enyhülni fog a kellemetlen érzés!

5. Napégésre

Habár ebben a zimankóban nem valószínű, hogy leégnénk, jó ha tudjuk, hogy a csecsemők szuperérzékeny bőrét is gyorsan gyógyítja az anyatej.

6. Pelenkakiütésre

A bosszantó apró kis kiütésekre is jótékonyan hat, ráadásul amennyiben mi szembesülnénk némi nemkívánatos ekcémával vagy pattanással, ezekre is bevethetjük!

7. Vágásokra, horzsolásokra

A nagyobb testvér motorozáskor “legyalult” térdeit is kenegethetjük anyatejjel, ugyanis antiszeptikus hatásánál fogva gyorsítja a sebgyógyulást. Ráadásul még csak nem is csíp!

8. Koszmóra

Néhány anyuka esküszik az anyatej fantasztikus koszmó ellenes hatására. Masszírozzunk egy keveset a baba fejbőrébe, és várjuk az eredményt. Lemosni nem kell.

9. Bárányhimlőre

Akárcsak egy hidratálókrémmel, anyatejjel is bekenegethetjük az apró pöttyöket a babán. Nagyon jól enyhíti a viszketést is.

10. Arcápolásra

Bármilyen meglepő, az arcunk ápolására is kiváló. Kenjük be vele az arcunkat, hagyjuk 1-2 percig hatni, majd mossuk le langyos vízzel. Rendkívül puha és hidratált lesz tőle a bőrünk. Van, aki a ráncok elleni hatásáért isteníti, készült már belőle szappan és pakolás is.

Kapcsolódó cikkeink: