Baba

Az Om-módszerre esküszik egy apa, ha nyugtatni kell a babát

Ha már te is túl vagy pár "babanyugtatási" kudarcon, akkor biztos lenyűgöz majd az Om-módszert alkalmazó apuka villámgyors sikere, akinek a videója már bejárta az egész világot.
2017. Szeptember 01.

Daniel Eisenmann, motivációs előadó és újdonsült apuka trükkje egyszerű, de nagyszerű. Ahogy azt videójában is bemutatta, lánya, Divina sírása gyakorlatilag pillanatok alatt abbamarad.

Nem csoda, hogy a felvételt már több mint hárommillióan látták alig pár hónap leforgása alatt. Eisenmann az Om kántálás technikáját vetette be Divina lenyugtatására, melynek lényege a hang és a rezgés együttes, babára gyakorolt hatása. A buddhizmusban a kántálás a tudat meditációra történő felkészítésének hagyományos módja, így nem véletlen, hogy a másodpercekkel korábban még ordító baba egy egészen más, békésebb állapotba kerül.

Az Om az egyik legerősebbnek tartott mantra, szanszkrit eredetű szó és a buddhisták szerint az életnek azt a szikráját jelenti, ami a fizikai életbe zárt isteni rész. Szakértők szerint ráadásul az sem mindegy, hogy ejtjük ki az Om szót, hisz minden mód másként hat az aurára.

A hinduizmus hagyományában is az “Aum” a legfontosabb alap- vagy gyökérmantra, de nagy népszerűségnek örvend a meditálók körében is, mivel – a hagyomány szerint – ismételgetése lenyugtatja az elmét, a testet energiával tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, és erősíti az elmélyülést. Ezen a módon, a megfelelő légzésirányítással és az “Om” használatával különböző transzállapotok érhetőek el.

Ha legközelebb semmi nem segít megnyugtatni a kisbabát, érdemes lehet ezt is kipróbálni!

Kapcsolódó cikkeink: