Baba

Az orvosok nem hittek az anyának, kiderült, hogy agytumor

Az anya túl nagynak tartotta a baba fejét; az orvosok normálisnak nevezték. Agydaganat volt.
2022. Május 27.
Az anya végig érezte, hogy valami nincs rendben (Illusztráció: Getty Images)

Amikor a kis Luca mindössze 2 hetes volt, édesanyja, Melissa Moro küszködött, hogy újszülött ruhákat adjon rá, mert a kisfiúnak olyan nagy volt a feje. Melissa jelezte is a gyermekorvosnak ezt, aki azzal küldte el a nőt, hogy az első gyerekes anyák mindig aggódnak. Két héttel később a baba feje már akkora volt, hogy semmilyen ruhácska nem ment rá. ITT nézheted meg a kisfiú képeit.

Melissa tudta, hogy valami nincs rendben, ugyan Luca az első gyermeke, de dadaként dolgozik, sok kisbabát látott már.  A gyerekorvos azonban nem foglalkozott velük.

Végül 2 és fél hónaposan egy oltás után a kisbaba nem tudta nyitva tartani a szemét, és egyfolytában remegett – rohama volt. Szülei kétségbeesetten rohantak be vele a legközelebbi kórházba, ahol a CT-vizsgálat kimutatta, a kis Lucának agydaganata van. Szerencsére jóindulatú és operálható.

Egy New York-i kórházban végezték el az ötórás műtétet, melynek során egy golflabda méretű papillomát távolítottak el Luca agyából. Sajnos, a rohamok nem maradtak abba, ám végül megtalálták az okát és elállítottak egy vérzést.

A következő négy hét, amíg Lucát a gyermekintenzív osztályon kezelték, nagyon fájdalmas volt a család számára. “Minden nap sírtunk”- mondta Melissa.

A Todaynek nyilatkozó gyermekorvos, Dr. Magdy Shady szerint a Luca agydaganatának típusa az összes agydaganat kevesebb mint 1 százalékát teszi ki. Bár a csecsemők és gyermekek agydaganatainak tünetei változatosak lehetnek, a szülők néha észreveszik, hogy babájuk feje túlméretezett.

Bár Shady azt mondta, hogy néhány babának egyszerűen csak nagyobb a feje, és nem akarja, hogy a szülők feleslegesen aggódjanak. Egyéb jelek lehetnek:

  • A kisbaba állandóan alszik
  • Szokatlan végtagmozgásai vannak

Azok a szülők, akiknek bármilyen kétségük van, beszéljenek a gyerekorvossal!