Baba

Azt hitte, gyomorgörcse van, 8 perc múlva gyereke született

Azt hitte, valami olyat evett, amitől gyomorrontást kapott. Tévedett.
2021. November 14.
Hirtelen eszmélt rá, hogy nem gyomorrontása van, hanem épp vajúdik (Fotó: Getty Images)

Rekord sebességgel született meg az a meglepetés-baba, akinek az anyukája álmában sem gondolta volna, hogy várandós. A Finnországban élő 23 éves lány, Tilda Kantala egy nyugodtnak ígérkező napon gyomorgörccsel ébredt, egészen biztos volt benne, hogy azt valamilyen romlott étel okozza. A szingli lánynak van már egy 2 éves gyereke, így amint a fájások erősödni kezdtek és úgy érezte, nyomnia kell, rádöbbent, hogy nem gyomorrontása van, hanem megindult a szülés.

Az újdonsült anyuka azt mesélte, hogy a terhesség teljes időtartama alatt szabályos volt a menstruációja és semmilyen rosszullétet nem tapasztalt. Családjával épp egy kis kiránduláson vett részt, így vele volt az anyukája, a testvére, a nagybátyja és a kislánya, Aleia is. 

Amikor a fájásai durvulni kezdtek, az anyukájáért kiabált. Mikor belépett a szobába, furcsa testhelyzetben és zaklatott állapotban találta a lányát, akitől azt kérdezte: “Te terhes vagy?” mire Tilda csak annyit mondott: “Eléggé úgy tűnik!” A kisfiú rekord sebességgel haladt kifelé, a nagymamája már látta is a fejét és azt, hogy sűrű fekete haja van. A szülő nő nagybátyja gyorsan tárcsázta a mentőket, de mire a helyszínre értek, a baba már meg is született. Három nyomással, mindössze 8 perc alatt jött világra. A kicsiről és az anyukáról itt, a The Sun cikkében fotókat is találsz!

Mivel egyetlen vizsgálaton sem estek át a terhesség alatt, a kicsit és az anyukát is kórházba szállították, annak ellenére, hogy minden jel arra utalt, makk egészségesek mindketten. “Nagyon meg voltam ijedve és össze voltam zavarodva. Az elmúlt időszakban híztam ugyan egy keveset, de egyáltalán nem gondoltam terhességre” – mesélte a ma már 2 gyerekes Tilda. “A kislányomat is egyedülálló anyaként neveltem, most pedig hirtelen kaptam mellé egy kisfiút is, akivel szerencsére minden rendben” – folytatta.

A váratlanul érkezett kisbaba fogadásához szükséges dolgokat a kórházból, a közösségi oldalak piacterén vette meg, és az eladókat arra kérte, oda vigyék neki házhoz, hiszen nem igazán tudott kimozdulni. “Furcsa volt mindent így, és ilyen tempóban beszerezni, de végül azt hiszem, jó munkát végeztem. Persze a családtagjaim is besegítettek, amiért leírhatatlanul hálás vagyok nekik” – tette még hozzá Tilda, aki feleszmélt az első sokkból és most már örömmel vág bele a cseppet sem hétköznapian indult kalandba. “Kellett hozzá pár hét, hogy helyre tegyem magamban a dolgokat, de most már elmondhatom: két gyerek boldog, szingli anyukája vagyok!”