Baba

Baba-mama torna

Egészsége és jó kondíciója megőrzése érdekében szánjon magára egy kis időt és tornázzon rendszeresen otthonában is.
2002. December 12.

Az alapgyakorlatokat kisbabájával is végezheti, ha már tudja tartani a fejecskéjét. Kellemes zene mellett, bemelegítéssel kezdje a tornát. A gyakorlatok számát fokozatosan emelje a kellemes kifáradásig.

Üljön a talajra. Egyik lábát nyújtsa előre felfelé feszített lábfejjel, a másikat kényelmesen húzza talpra. Kisbabáját ültesse maga elé. Ebből a helyzetből:

Baba-mama torna

Dőljön kissé hátra és lehetőleg egyenes háttal végezzen lábcserét, lendületesen. Öt lábcsere után pihenjen, azután ismételjen.

Baba-mama torna

Álljon széles terpeszben előrenéző lábfejekkel. Kisbabáját a melléhez támasztva tartsa. Álljon egyenes testtel, hasát húzza be.

Baba-mama torna

Jobb térdét – egész talpán támaszkodva – hajlítsa be és kicsinyét emelje fel jobbra. Ezután középtartáson át hajlítsa be a bal térdét és gyermekét emelje fel kissé balra. Ismételje ritmusosan legalább 10x.

Baba-mama torna

Zárt állásban tartsa kisgyermekét az ölében a képen látható módon. Hasát húzza be és törzsét tartsa egyenesen.

Baba-mama torna

Kissé hajlított térddel végezzen térdrugózásokat úgy, hogy sarka maradjon a talajon. 10 rugózás után emelkedjen lábujjhegyre – tartsa meg egyensúlyát -, majd ismételje a térdrugózást 10x.

Baba-mama torna

Üljön a földre, babáját ültesse a térdére.

Baba-mama torna

Őt fogva, törzsével dőljön kisség hátra – lehetőleg egyenes háttal – és 2-3 mp-ig maradjon így, majd mellkasával közelítsen a babához. Vállát feszítse le és hátra. Folytassa a gyakorlatot lassú ütemben 5x, 10x.

Baba-mama torna

Térdelőtámasz. Térde a csípőjével egyvonalban legyen. Keze befelé néző ujjakkal, vállánál kissé szélesebb tartásában támaszkodik. A babát a keze elé fektesse a hátára.

Baba-mama torna

Könyökét hajlítva engedje le felsőtestét, és lassan közelítsen a babához. Fejét tartsa egyvonalban a gerincével, a hasát húzza be.

Alaphelyzetből ismételje a gyakorlatot néhányszor.

A gyakorlatok alatt mindig mosolyogjon a picire! Ő is élvezni fogja.

IV. évf. / 3. szám

Lektorálta: Tauzin Tibor Miklós

Forrás: Baba Magazin