Baba

Hasfaragó

Az edzett, izmos has a legtöbb nő álma. Az alábbi gyakorlatok segítségére lehetnek ennek megvalósításában!
2009. Július 23.

Otthon végezhető egyéni tornaprogramjába illesszen be hasizom-erősítő gyakorlatokat. Rendszeres tornáját bemelegítéssel kezdje és minden gyakorlatot csak a kellemes kifáradásig végezze. Ne feledkezzék meg a helyes légzésgyakorlatokról sem: mindig az orrán át szívja be, s a száján fújja ki a levegőt.

Hasfaragó

Feküdjön a hátára, a térdét húzza fel, talpak a talajon kis terpeszben. Karját tegye a törzse mellé.

Hasfaragó

Húzza be a hasát, lassan emelje fel a fejét és a vállát is. Emelkedés közben fejét tartsa a gerincével egyvonalban, az állát ne nyomja a mellkasa felé. Ereszkedjék vissza, lélegezzen jó mélyet. Ismételjen néhányszor.

Hasfaragó

Háton fekve, talpak a talajon. Kezét helyezze a combjára. Innen:

Hasfaragó

Húzza be a hasát, emelje fel a fejét, vállát, a felső háti szakaszt is, közben kezét csúsztassa a térde felé úgy, hogy háta felső szakasza még tovább emelkedjék. Fejét tartsa egyvonalban a gerincével. Térjen vissza a kiinduló helyzetbe és ismételjen néhányszor.

Hasfaragó

Talpak a talajon, terpeszben. Karját helyezze oldalra vállmagasságig. Hasát húzza be! Ezt követően:

Hasfaragó

Törzsét kissé emelve, egyik kezével érintse meg az ellenoldali comb külső felét. Ereszkedjék vissza és ismételje a gyakorlatot néhányszor a másik oldalon is.

Hasfaragó

Egy szék szélén ülve, kezek a csípőn. Talpak a talajon terpesztartásban, törzse legyen egyenes, könyökét feszítse kissé hátra. Ezután:

Hasfaragó

Lábával erősen kapaszkodjék a talajon és dőljön hátra addig, ameddig egyenesen képes tartani a gerincét. Ebben a helyzetben ringassa néhányszor felsőtestét pici mozdulatokkal fel-le. Pihenés után ismételjen a kellemes kifáradásig.

Hasfaragó

Összefont ujjakkal emelje karját magastartásba. Nyújtózzék, majd:

Hasfaragó

Tárja szét karját oldalra vállmagasságig, és közben dőljön kissé hátra egyenes törzzsel. Térjen vissza a kiindulóhelyzetbe, ismételjen néhányszor lassú tempóban.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Tornázzunk: lapos has szülés után
  • Mi lesz a hasammal?
  • Így lesz lapos hasad szülés után
  • Fitnesz szülés után
  • V.évf./12.sz.

    Forrás: Baba Magazin