Baba

Szívszorító üzenetet hagyott a babamentő inkubátorba tett lánya mellé az anyuka

Az anyuka kétszer csengetett a babamentő inkubátornál: először a kislányt tette bele, másodszor pedig egy levelet azoknak, akik gondját fogják viselni.
2023. Május 15.
Inkubátorba került kisbaba

Bár évek óta rendelkezésre áll, az észak-olasz Bergamo városában most először jelzett a Vöröskereszt épületében kihelyezett babamentő inkubátor.

Május 3-án délután 5 óra körül egy rózsaszín rugdalózóba öltöztetett egészséges kislányt találtak benne az ott dolgozók, akik a kis jövevény érkezéséről azonnal értesítették a közeli kórházat.

Az újszülött körül nagy volt a sürgés-forgás, néhány perccel később azonban ismét jelzett az inkubátor: ezúttal nem egy baba került bele, hanem egy szívmelengető üzenet, amit a kislány anyukája írt. 

Bár kilétét nem fedte fel, az kiderült, hogy szívén viselte a kisbabája sorsát: a közelből figyelhette, ahogy az inkubátorból kiveszik a kislányt, és az üzenetét csak azután juttatta el a címzettekhez, hogy biztonságban tudta az újszülöttet.

Ezt írta az anyuka

„Ma, május 3-án reggel született. Csak mi ketten voltunk, ahogy az elmúlt 9 hónap alatt végig. Nem tudom megtartani őt, de a világ összes jóságát és boldogságát kívánom neki. Az életem egy olyan fontos részét bízom most rátok, amit soha nem fogok elfelejteni” – állt a levélben, amit a Vöröskereszt munkatársai nem hagyhattak válasz nélkül.

„Néhány órával ezelőtt egy csodaszép angyalka érkezett a babamentő inkubátorunkba. A kislány anyukája, akire nagy szeretettel és tisztelettel gondolunk, egy megható levelet írt, ami még most is könnyeket csal a szemünkbe. Neki üzenjük, hogy bízhat bennünk és azokban, akik a kisbaba gondját viselik, jó kezekben van. Fontosnak tartjuk, hogy tudja, a kislánya biztonságban van, szakértelemmel és szeretettel bánnak vele, úgy, ahogy a mamája kérte” – írta egy Facebook-posztban a bergamói Vöröskereszt a babamentő inkubátor fotója mellett.

Csodaszép nevet kapott a baba

A kislány 2.9 kilót nyomott, és makkegészségesen érkezett. „Az életfunkciói tökéletesek, a köldökzsinórt is szépen vágták el. Az egyetlen gond az volt, hogy üres volt a pocakja, ezért folyton a szájához emelte a kezecskéjét” – mesélte a babáról Antonella Matta, aki a kórházba szállítását követően elsőként vizsgálta meg az újszülöttet. Ő és az egyik szülésznő közösen adták neki a Noemi nevet, ami azt jelenti: gyönyörűség.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images