Nem egyszerű a hozzátáplálás elején finom és izgalmas ételeket készítened babának abból a néhány alapanyagból, ami a rendelkezésedre áll. A következő recepttel éppen ezért próbálunk segíteni! A baba a 9-12 hónapban már egyre több ízletes zöldségfélével ismerkedhet, amelyek közül a szárzellert, a paradicsomot és a répát is megtalálod a következő receptben. A búzával már korábban megismertetett kisbaba pedig főtt tésztát is bátran fogyaszthat!
Csicseriborsós tésztaegytál
Hozzávalók 5 adaghoz
- 40 g szárzeller
- 130 g paradicsom
- adagonként 50 g főtt tészta
- 40 g répa
- 40 g főtt csicseriborsó
- adagonként 50 g főtt marhahús püré
Elkészítés
- Az étel elkészítéséhez használj pároló funkciós turmixgépet. Ha sima turmixod van, akkor a párolandó alapanyagokat az előkészítés után párold meg.
- Mosd és hámozd meg a zöldségeket, majd vágd fel 1 cm-es kockákra.
- Vedd le a turmixedény tetejét, tedd bele a zöldségeket (a csicseriborsó kivételével) úgy, hogy a párolós oldala legyen alul, majd tedd vissza rá a fedőt.
- Vedd le a víztartály tetejét, és töltsd meg vízzel a 10/15 perc-es szintig (160 ml).
- Szereld össze a gépet, majd állítsd 10 perces párolásra, és miután lejárt, állítsd vissza a kapcsolót az “OFF? állapotra.
- Vedd le a turmixedényt, majd fordítsd fejre, a turmixolós oldalára, így tedd vissza a gépre.
- Pürésítsd az alapanyagokat 3-5 alkalommal 15 másodpercig, majd szedd egy tálba a turmixból.
- Tálald adagonként 50 g főtt tésztával és 50 g főtt marhahús pürével.
Kapcsolódó írásaink: