Hogy ne ess a hozzátáplálásnál abba a hibába, hogy folyton csak a pürés ételeket adod a kicsinek, bevethetsz egy-két érdekesebb fogást. A baba első müzlije zabpehellyel, friss gyümölcsökkel éppen ilyen!
Hozzávalók 5 adaghoz
- 50 g érett áfonya
- adagonként 100 g zabpehely
- 100 g érett őszibarack
- 100 g érett körte
Elkészítés
- Az étel elkészítéséhez használj pároló funkciós turmixgépet. Ha sima turmixod van, akkor a párolandó alapanyagokat az előkészítés után párold meg.
- Mosd meg a gyümölcsöket, majd magozd ki és hámozd meg a barackot és a körtét, és vágd ezeket 1 cm-es kockákra.
- Vedd le a turmixedény tetejét, tedd bele a gyümölcsöket úgy, hogy a párolós oldala legyen alul, majd tedd vissza rá a fedőt.
- Vedd le a víztartály tetejét, és töltsd meg vízzel a 20 perc-es szintig (200 ml).
- Szereld össze a gépet, majd állítsd 20 perces párolásra, és miután lejárt, állítsd vissza a kapcsolót az “OFF? állapotra.
- Vedd le a turmixedényt, majd fordítsd fejre, a turmixolós oldalára, tedd bele a csicseriborsót, így tedd vissza a gépre.
- Pürésítsd az alapanyagokat 2-3 alkalommal 10 másodpercig, majd szedd egy tálba a turmixból.
- Ha kihűlt, tálald adagonként 100 g zabpehellyel.
Kapcsolódó írásaink: