Baba

Babás Adventi Naptár – december 21. Nyisd ki a mai ablakot!

Ha pici babád van, őt még nehéz bevonni az ünnepi készülődésbe. Adventi naptárat sem kaphat, hiszen nem ehet csokit. De van helyette jobb ötletünk! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató minden napra ajánl nektek egy egyszerű kis közös fejlesztő játékot. Nézd meg, mit hozott mára!
2023. December 21.
advent, baba
Kép: Getty Images

Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató azt javasolja a kisbabás szülőknek, hogy közös élményekkel, játékokkal hangolódjanak, hiszen egy picivel még máshogy néz ki az ünnep. Ha már megkezdődött a hozzátáplálás, akkor sem ajánlott az édesség, cukorfogyasztás egy kisbabának. Az ünnep valódi jelentése és jelentősége pedig nem értelmezhető számára.

Ezért Dóri össze is gyűjtött 24 szórakoztató, fejlődést támogató játékötletet: mutatjuk, mit ajánl a mai napra!

Vorsléger Dóri

Vorsléger Dóri babamasszázs-oktató; Fotó: magánarchívum

December 21. Fitneszlabda

Fektesd kisbabádat hason egy fitneszlabdára. A gyermekedet a kezeddel fogva, karácsonyi dalok, mondókák éneklése közben gurítsd őt előre-hátra, jobbra-balra. Majd pedig pattogtasd aprókat fel- és le!

@blbsbaby Megkésve de elhoztuk nektek a mai játékot is. 🥰 Nálunk egy kicsit rövidre sikerült, kicsit nyűgös napunk van, de remélem ti élvezni fogjátok 😍🥰 Fektessétek kisbabátokat hason egy fitness labdára, és rugóztassátok fel-le, gurítsátok lassan előre-hátra, majd jobbra-balra is. Kipróbálhatjátok ugyan ezt hanyatt fektetve is, (nekünk ehhez már nem volt türelmünk 🙄🤭). Vannak ilyen napok is 🤗😝 Ha esetleg nincs fitness labdátok, érdemes beszerezni egyet. Azon kívül, hogy ezekkel a feladatokkal lehet segíteni a mozgásfejlődést, nekem az altatásnál is hatalmas segítséget jelent. Főleg most, hogy a testsúlya átlépte a 10 kilót, nem kell megtartani, elég az ölembe ültetnem ahhoz, hogy álomba ringassam. Illetve kiváló járássegítőként is funkcionál maga előtt gurítva 🥰🥰🤍 Érdemes kipróbálni 😊 3 nap karácsonyig 🎄🎄🎄✨ #adventikihívás #adventbabával #adventtime ♬ I Am Your Gummy Bear (The Gummy Bear Song) - Gummibär