Baba

Babás Adventi Naptár – december 17. Nyisd ki a mai ablakot!

Ha pici babád van, őt még nehéz bevonni az ünnepi készülődésbe. Adventi naptárat sem kaphat, hiszen nem ehet csokit. De van helyette jobb ötletünk! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató minden napra ajánl nektek egy egyszerű kis közös fejlesztő játékot. Nézd meg, mit hozott mára!
2023. December 17.
(Fotó: Getty Images)

Az adventi kalendáriumot már a legkisebbek is szeretik, ám ebben a korban nem javasolt még – hozzátáplálási időszakban sem – hozzáadott cukrot tartalmazó csokoládét adni a picinek, amit valószínűleg még elrágni sem tudna igazán, és egyéves kor alatti babának a tárgyak és az apróbb játékok sem a legmegfelelőbbek.

Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató éppen ezért inkább az élményekkel, játékokkal való közös készülődést szokta javasolni a szülőknek. Ehhez pedig összegyűjtött 24 szórakoztató, fejlődést támogató játékötletet – ezek közül mutatjuk a mai napit!

December 17. Lepedőhinta 

Ehhez a játékhoz szükség lesz anyára és apára is, vagy ha apa dolgozik, akkor egy harmadik fél segítő kezeire. Terítsetek a földre egy lepedőt, és a közepére fektessétek le kisbabátokat. Fogjátok meg a két hosszanti végénél, és emeljétek meg a babával együtt. Hintáztassátok jobbra-balra, előre-hátra, fel és le, majd körbe-körbe is. Közben énekeljetek karácsonyi dalokat. A mozgáskoordináció fejlesztése szempontjából kiváló feladat. Javaslom, hogy a mozdulatok lassúak és teljesek legyenek.

@blbsbaby Fogj egy lepedőt, vagy takaró huzatot, ültesd vagy fektesd rá kisbabád, és mehet a hintáztatás 🥰 Előre-hátra, jobbra -balra, fel-le és körbe-körbe ☺️🤗 Jó szórakozást kívánunk 😇❤️ #adventikihívás #adventbabával #adventtime #egyhétkarácsonyig ♬ Soft Background Music - Background Music

A korábbi napok játékai:

December 1. Szenzoros kosár
December 2. Maszatmentes festegetés
December 3. Szánkó a lakásban
December 4. Borsótapogató
December 5. Ragasztószalag-gyűjtés
December 6. Narancskóstolgató
December 7. Alufólia-szőnyeg
December 8. Lencsetasak
December 9. Babahabverő
December 10. Adventi dobszóló
December 11. Szalagfüggöny játék
December 12. Játékok kiszabadítása

December 13. Labdagyűjtögetés

December 14. Karácsonyi függesztő

December 15. Karácsonyi flakon

December 16. A ’gurigában szalag’ játék