Baba

Babás Adventi Naptár – december 4.: Nyisd ki a mai ablakot!

Ha pici babád van, őt még nehéz bevonni az ünnepi készülődésbe. Adventi naptárat sem kaphat, hiszen nem ehet csokit. De van helyette jobb ötletünk! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató minden napra ajánl nektek egy egyszerű kis közös fejlesztő játékot. Nézd meg, mit hozott mára!
2023. December 04.
(Kép forrása: Getty Images)

Az adventi kalendáriumot már a legkisebbek is szeretik. Ebben a korban nem javasolt még – hozzátáplálási időszakban sem – a hozzáadott cukrot tartalmazó csokoládé a picinek, amit valószínűleg még elrágni sem tudna igazán, és az egy év alatti babának a tárgyak és az apróbb játékok sem a legmegfelelőbbek.

Vorsléger Dóri - Fotó: magánarchívum

Vorsléger Dóri – Fotó: magánarchívum

Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató éppen ezért inkább azt szokta javasolni a kisbabás szülőknek, hogy közös élményekkel, játékokkal készülődjenek az ünnepi időszakban. Ennek a célja nem az, hogy a kisbabával megismertessük, hogy mi az az advent vagy maga a karácsony – hiszen ebben a korban az idegrendszerük még éretlen ahhoz, hogy megértsék az esemény jelentőségét és szerepét –, ám a rájuk figyeléssel, az örömteli együttléttel pontosan azt adjuk át.

Ehhez össze is gyűjtött 24 szórakoztató, fejlődést támogató játékötletet: mutatjuk, mit ajánl a mai napra!

 

December 4. Borsótapogató

Ehhez a játékhoz szükséged lesz egy fél zacskó fagyasztott borsóra, egy légmentesen zárható uzsonnás zacskóra és egy fél pohár vízre. Töltsd a borsót és a vizet a zacskóba, zárd le és add a babád kezébe. Hagyd, hogy megfigyelje a vízben mozgó borsószemeket.

Ülni még nem tudó babák esetében szigetelőszalaggal a padlóra is ragaszthatod a zacskót, így szintén egy nagyon motiváló „tummy-time” játék alakulhat ki belőle.

@blbsbaby 🕯️🕯️ Elkészítettük Nektek a 4. napi játékot 🤗 Ma szükségetek lesz egy zip seal bag-re, ragasztó szalagra, maradék zacskó fagyasztott borsóra és egy kis vízre. Indulhat a mai matatás, tapizás 🥳 És, hogy a fagyasztott borsó se vesszen kárba, nálunk ma borsó főzi lesz az ebéd 😋 #adventikihívás #adventbabával #adventbabával ♬ Christmas Countdown - Paul Reeves

A korábbi napok játékai: