Baba

Babás Adventi Naptár – december 5. Nyisd ki a mai ablakot!

Ha pici babád van, őt még nehéz bevonni az ünnepi készülődésbe. Adventi naptárat sem kaphat, hiszen nem ehet csokit. De van helyette jobb ötletünk! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató minden napra ajánl nektek egy egyszerű kis közös fejlesztő játékot. Nézd meg, mit hozott mára!
2023. December 05.
(Kép forrása. Getty Images)

Attól még, hogy kicsi babád van, nem kell kimaradnia az adventnek! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató azt szokta javasolni a kisbabás szülőknek, hogy közös élményekkel, játékokkal készülődjenek az ünnepi időszakban. Hiszen a kisbabával még nem lehet cél az advent megélése, ám a rájuk figyeléssel, az örömteli együttléttel mégis át tudunk adni nekik is ünnep hangulatából.

Vorsléger Dóri - Fotó: magánarchívum

Vorsléger Dóri – Fotó: magánarchívum

Ehhez össze is gyűjtött 24 szórakoztató, fejlődést támogató játékötletet: mutatjuk, mit ajánl a mai napra!

December 5. Ragasztószalag-gyűjtés

Ez a játék szintén nagyon egyszerű. Fogj egy tekercs ragasztószalagot, és ragassz fel néhány csíkot egy függőleges felületre: lehet ez egy ajtó, konyhasziget vagy hűtőszekrény. A falat nem javaslom, mert az erősebben ragadó szalagok leszedhetik a festéket róla. Ne tegyük túl magasra, hogy a baba akár ülve is elérhesse őket. Ha kész, ültesd elé babánkat, hogy egyenként begyűjthesse őket.

Dóri tippje: Ülni még nem tudó babáknál ragaszthatod a szalagokat a padlóra, és indulhat a pocakidő.

 

 

 

A korábbi napok játékai:

December 1. Szenzoros kosár
December 2. Maszatmentes festegetés
December 3. Szánkó a lakásban
December 4. Borsótapogató