Baba

Babás Adventi Naptár – december 12. Nyisd ki a mai ablakot!

Ha pici babád van, őt még nehéz bevonni az ünnepi készülődésbe. Adventi naptárat sem kaphat, hiszen nem ehet csokit. De van helyette jobb ötletünk! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató minden napra ajánl nektek egy egyszerű kis közös fejlesztő játékot. Nézd meg, mit hozott mára!
2023. December 12.
adventi naptár
Kép: Getty Images

Kisbabás szülőként sem kell nélkülöznöd az adventi időszakot! Igaz, egy pici még nem ehet csokit és igazán érti az advent jelentőségét, ezért egyelőre másban kell gondolkoznod, nem az adventi naptár klasszikus változatában.

Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató azt javasolja a kisbabás szülőknek, hogy közös élményekkel, játékokkal készülődjenek az ünnepi időszakban.  Ehhez össze is gyűjtött 24 szórakoztató, fejlődést támogató játékötletet: mutatjuk, mit ajánl a mai napra!

Vorsléger Dóri

Vorsléger Dóri babamasszázs-oktató; Fotó: magánarchívum

December 12. Játékok kiszabadítása

Vegyél elő madzagot és egy lyukacsos oldalú tárolókosarat vagy egy szennyeskosarat. Fűzd be a madzagot úgy, hogy csak kis rések maradjanak a szálak között. Válassz ki néhány játékot, labdát, és tedd bele őket a kosárba, a madzag mögé. Szabadítsátok ki a játékokat egyesével!

 

@blbsbaby MA IS MATATÁS🤩❕ Fogadjátok szeretettel a mai játékot✨ Remélem élvezni fogjátok. Szokás szerint itt egy TIPP 6 hónapnál fiatalabb babáknak: Hasonfekvéshez helyezzétek a madzaggal befűzött kosarat a babával szembe úgy, hogy a madzagos oldal függőlegesen helyezkedjen el előtte. Ebben az esetben nem feltétlenül szükséges mögé játékot rejteni, a madzag piszkálása is érdekes lesz 🥰🤗 Ne felejtsétek el feltölteni a játékról a képeket a BLBSBaby Babamasszázs Facebook csoportba 🥰 Gyere játsz velünk! 🥳 #adventikihívás #adventbabával #nyereményjáték #adventtime #félidő ♬ Why Couldn't It Be Christmas Everyday? - Bianca Ryan

Tipp 6 hónapnál fiatalabb babáknak: Hason fekvéshez helyezzétek a madzaggal befűzött kosarat a babával szembe úgy, hogy a madzagos oldal függőlegesen helyezkedjen el előtte. Ebben az esetben nem feltétlenül szükséges mögé játékot rejteni. A madzag piszkálása is elég érdekes lesz.

A korábbi napok játékai:

December 1. Szenzoros kosár
December 2. Maszatmentes festegetés
December 3. Szánkó a lakásban
December 4. Borsótapogató
December 5. Ragasztószalag-gyűjtés
December 6. Narancskóstolgató
December 7. Alufólia-szőnyeg
December 8. Lencsetasak
December 9. Babahabverő
December 10. Adventi dobszóló
December 11. Szalagfüggöny játék