Baba

Beszóltak a személyi edzőnek, mert nem nyerte vissza alakját a szülése után

Megróni egy kismamát azért, mert bármilyen is az alakja, nem túl ízléses dolog.
2021. Szeptember 15.

Sokakra csak szükségtelen nyomást helyez az a gondolat, hogy szülés után mielőbb vissza kell nyerniük a baba előtti testüket, ráadásul egy különösen nehéz időszakban.

Anna Victoria, a Nemzeti Sportorvosi Akadémia (NASM) hitelesített személyi edzője és fitnesz-influenszer arra figyelmeztet a közösségi médiában, hogy az egyetlen dolog, amire most összpontosítania kell, az a babája – írja a Yahoo.com.

A tréner az Instagramon több fotót is megosztott magáról és családjáról egy erőteljes üzenettel egyetemben: “Mi ez a megszállottság a szülés utáni testről és alakváltozásról? – írta. – Nemrég kaptam egy megjegyzést, amelyben személyi edzőként elítéltek azért, mert még nem nyertem vissza az alakomat.”

 

A bejegyzés megtekintése az InstagramonAnna Victoria (@annavictoria) által megosztott bejegyzés

Szerinte nincs semmi baj azzal, ha az újdonsült szülők energiát áldoznak az egészséges táplálkozásra és időt szánnak edzésre, ha ettől “erősnek és magabiztosnak érzik magukat”. De bírálta azt a nyomást, miszerint az “esztétikára” kell összpontosítani, miközben az ember “megpróbál kapaszkodókat találni az új életszakaszban betöltött szerepével, kötelezettségeivel, a baba etetésével, altatásával, a kapcsolata új dinamikájával és esetleg a munkával kapcsolatban.”

“Büszke vagyok arra, hogy tavaly a lányom etetése volt az elsődleges számomra. Ez nem azt jelenti, hogy ne foglalkoztam volna a fitnesszel, hiszen igyekeztem Kapcsolódó: Gyermekágyi torna: mozgással a gyorsabb regenerálódásért

Victoria megjegyezte azt is, hogy a hírességek sztorijai miatt sok embernek hamis elképzelése van arról, hogy milyen a reális alak szülés után. Szerinte az általános az, hogy ha erőfeszítéseket is teszünk az életmódunkat tekintve, még vagy hat-tizenkét hónapig nem fogunk jelentős fejlődést tapasztalni. “Ha egészséges módon fogyunk, azt hosszú távon is képesek leszünk fenntartani” – tette hozzá.