Baba

Családi programajánló hétvégére – április 27-28.

Hétvégén sok napsütés és kellemes idő várható, ezért irány a természet és a szabadtéri programok. Szent György napi vásár, gyerek építészet és népművészeti fesztivál is vár rátok. A hétvégi családi programkínálatból válogattunk.
2024. Április 26.
család biciklizik
Kép: Getty Images

Szent György-napi Sokadalom és Kézműves vásár

szent györgy nap

Kép: Facebook

Április 27-én immár 27. alkalommal kerül megrendezésre a Szent György-napi Sokadalom és Kézműves vásár Óbudán, a Fő téren. A hosszú évek alatt hagyománnyá vált, hogy ezen a szombaton az Óbudai Waldorf Iskola birtokba veszi a Fő teret. A rendezvényen az ország számos Waldorf Művészeti csoportja, intézménye képviselteti magát, hogy muzsikával, tánccal, kézműves kirakodóvásárral és az óriás sárkány legyőzésével köszöntsük a tavaszt.

A rendezvényen a Szent György–nap kulturális hagyományait megidéző, hagyományéltető művészeti programok, játékok, koncertek, és színházi előadások, a Szent György-legenda bemutatása, kiállítások, kerekasztal beszélgetések, pedagógiai műhely, és számos Waldorf művészeti produkció várja a családokat.
A programok az idén is 10.00 – 22.00 között várják két színpaddal a közönséget.

További információ és részletes program ITT.

ArchiKids_VárosÁlmodók 

Milyen egy igazi panelház? Szürke, kocka alakú és óriás toronyként magasodik az égbe, melynek szinte a tetejéig se látni? Esetleg színes, szögletes, széles, hosszúkás? 

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) hatodik alkalommal, ezúttal április 26. és 27. között rendezi meg a budapesti ArchiKids_VárosÁlmodók eseményt, melyen a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újra álmodja a városi tereket. Az ArchiKids által szervezett kreatív alkotótevékenységek, egyéni- és csoportos foglalkozások segítségével a résztvevők olyan gyakorlatokra tehetnek szert melyeket a későbbiekben is alkalmazhatnak épített környezetünk folyamatos megismerése érdekében.  

Részletek ITT.

Nyit a Zugligeti Libegő

A Zugligeti Libegő rendkívüli karbantartása egy fontos alkatrész legyártása miatt elhúzódott, valamint több, tervezett felújítás előrehozatala miatt április végéig tolódott. Április 27-én szombaton azonban újra üzemel a felvonó.

Részletek, jegyárak ITT.

Kenesei Tájház Hete

Április 22-27. között rendezik meg a Kenesei Tájház Hete programsorozatot.

A programok között szerepel:

  • tárlatvezetés
  • rendhagyó történelem óra
  • népzene és népművészet gyerekeknek, felnőtteknek

Részletek, jegyvásárlás ITT.

Bánáti Bazsarózsa Népművészeti Fesztivál, Hosszúhetény

Április 27-28-án rendezik meg a Bánáti Bazsarózsa Népművészeti Fesztivált Hosszúhetényben. A fesztivál keretén belül gyalogtúrák, vidám programok, gasztronómiai ízkavalkád várja a látogatókat.

Az április 27-28-án szervezett Bánáti Bazsarózsa Élménytúrák szombaton négy, vasárnap három alkalommal lesznek. A túra hossza kb. 4-5 km könnyű túra. A részvétel regisztrációhoz kötött, a csoportok létszáma max. 50 fő.

A fesztivál további programjai: Nyitott Porták, Kézműves vásár, Workshopok, Folklór műsorok, Gyermek játszóház, Táncház, Koncertek.

További részletek ITT.

Helló Nyíregyháza családi program

Április 27-én tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Helló Nyíregyháza programot. A tavaszköszöntő eseménynek a város főtere, a Kossuth tér ad otthont.

A zenés programok mellett  lesz óriás-akadálypályás légvár, gyermekkörhinta, bemutatkoznak különféle ifjúsági szervezetek, ahogy egészségügyi szűréseken is részt vehetnek azok, akik kilátogatnak április 27-én szombaton a Kossuth térre, a Helló Nyíregyháza rendezvényre.

További részletek ITT.