Baba

Csodának élem meg a babázás minden percét

A Mother.ly szerzője őszintén számolt be arról, miért nem szabad hinni azoknak, akik azt bizonygatják, milyen nehéz egy kisbabával.
2019. November 19.

Amikor terhes voltam, mindenki fontosnak gondolta elmondani, mennyire borzasztó és nehéz lesz majd egy kisbabával. Felejtsem el a feldagadt lábakat és a gyomorégést, amelytől folyton hánynom kell, mind esküdöztek, hogy elképzelni sem tudom, mennyire nehéz lesz, ha megszületik a kisbabám és felforgatja az egész életemet. Mintha addig titok lett volna, azt hajtogatták, hogy többet nem fogom tudni kialudni magam, egy éjszaka alatt éveket öregszem, elveszítem önmagam, elcsúful a testem, utálni fogom a férjem, a házasságom nem lesz más, csak robotolás, és mindent kaki fog borítani.

A szüntelen negatív megnyilvánulások arra késztettek, hogy leüljek a gépem elé, és rákeressek arra, hogy mik a legjobb dolgok, ha van egy újszülötted. Az elkeserítő találatok figyelmeztettek arra, hogy mik lesznek azok a dolgok, amiket majd rosszul csinálok újdonsült szülőként, hogyan éljek túl egy kisbaba mellett, és mik a legnagyobb hibák, amiket kezdő szülők elkövethetnek. Egyetlen cikk sem volt pozitív, pedig igazán szükségem lett volna egy kis megerősítésre.

Szóval most itt vagyok, szerencsésen túléltem az első nyolc hetet egy kisbaba szülőjeként, és őszintén mondhatom, a dolgok nagy része egyszerűen csodálatos. Elmondom miért.

A kisbabád igazi!

Bárhogy is történt, szerencsésen lett egy gyermeked. Sokáig éltél csak a gondolattal, hogy egyszer talán lesz majd egy kisbabád. Számomra nehéz volt elhinni, hogy ez tényleg megtörténik, mielőtt megszületett volna. Tudtam, hogy rugdos, hogy mocorog bennem, hogy csuklik, de mindig távoli elképzelésnek tűnt csak. Most már nem kell azon gondolkoznom, hogy vajon milyen lehet ő. Minden nap más. Még mindig csuklik. Vonogatja a szemöldökét, és bólogat a fejecskéjével, miután befejezte az evést, mintha azt mondaná, nyami-nyami. Egy napon majd pizza evés után fogja ezt csinálni.

Mindenben te vagy a legjobb!

Az igazság az, hogy addig nem tudod, tudod-e csinálni, amíg nem csinálod. Mivel a babáknak körülbelül hat dologra van szükségük ismétlődően, így igazán jó leszel egy idő után bennük. Órákon belül menni fog minden. A pelenkázás, az etetés, az apró ruhácskák. A legtöbb dolog nem is olyan bonyolult.Amikor először sikerült megszoptatnom a kicsit éjszaka úgy, hogy nem kapcsoltam fel a villanyt, szupersztárnak éreztem magam. Az, hogy képes vagy átalakítani az éhség vagy rossz érzés sírva ordító megnyilvánulását csenddé, majd a babád csak sóhajt egyet és elalszik a mellkasodon, az igazi bajnoki érzés.

Megnézhetsz minden sorozatot és elolvashatsz minden könyvet

Jogos indokod van arra, hogy órákat tölts a kanapén mozdulatlanul, és valaki más hozzon neked inni és nasit, mert egyértelműen a baba akarja, hogy elfogyassz még egy csokis kekszet.

Végignézni, ahogy a párodból szülő lesz teli van váratlan édes pillanatokkal

Annyira imádtam végignézni, hogyan válik a férjem apává. Talán nem kell elmagyaráznom, mennyire meghatott, amikor arra értem haza, hogy 70-es évekbeli rockballadákat énekel a lányunknak, miközben ő csillogó szemekkel néz rá. Imádom nézni a szüleimet, ahogy nagyszülőként semmi másra nem vágynak, csak hogy még egy kicsit dédelgethessék az unokájukat, vagy olyan dolgokat vegyenek neki, amikre nincs is szüksége. A férjem azt mondta, hogy a szülőség nem olyan, mint egy új fejezet egy könyvben, hanem mintha lapoznál egyet, és egy másik dimenzióban találnád magad. És igaza is van.

Az újszülöttek kakija nem is olyan büdös és vízben oldódik

Komolyan, igazából gabonapehely szaga van, és vízzel bárhonnan kimosható. A szülők nem segítenek a jövőbeli szülőknek azzal, ha elmesélik, hogy egyszer mindenüket kaki borította, mikor éppen egy esküvőre indultak éppen. És azokat a pillanatokat is elfelejtik megemlíteni, amikor legalább százszor tisztán megúszták a pelenkacserét és büszkén sétáltak tovább.

A tested újra a tiéd

Felejtsd el azokat a hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogyan kapd vissza a tested egy Instagram-kompatibilis módon, és inkább örülj annak, hogy már nem kell a babádat a hatalmas pocakodban cipelned mindenfelé. Odaadhatod már valaki másnak is, hogy vigye, ha ahhoz van kedved! Senki nem nyomja már a hólyagodat, a gyomrodat vagy egyéb szerveidet. A tested talán megváltozott, de újra a tiéd. Micsoda megkönnyebbülés!Tulajdonképpen a babák egészen aranyosak akkor is, ha éppen hangosan ordítanak. Talán a többiek nem tévedtek, mikor azt hajtogatták, hogy mennyire nehéz lesz néha, de biztosan ők is órákon át grimaszoltak a babájuknak, hogy megnézzék, melyikre reagál a legangyalibb mosollyal a világon. Talán csak elfelejtettek erről a részről mesélni, és hogy minden mennyire meg fogja érni.A cikk forrása: mother.lyKapcsolódó írásaink: