Baba

Cukormentes babakeksz recept

Egyszerű, finom és egészséges babakekszet süthetsz, cukor hozzáadása nélkül is édes lesz.
2019. November 28.

A cukormentes babakeksz hozzávalói:

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 225 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 g vaj
  • fél tk sütőpor
  • fél tk szódabikarbóna
  • fahéj
  • fél tk vanília őrlemény
  • 1 tojás
  • 150 g sütőtökpüré
  • 2 banánból banánpüré

Az összetevőket a fenti sorrendben összekeverjük, összedolgozzuk. Ízlésünk szerint kekszet formázunk a masszából és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

A fahéj 7-9 hónapos kortól ajánlott, ezért mi is ekkora vagy idősebb babáknak ajánljuk a kekszet.

És, hogy miért jó, ha nincs benne cukor? A gyerekek ugyan evolúciósan szeretik az édes ízeket, de a túl kicsi korban, illetve később a túl sok finomított cukor túlsúlyhoz, fogszuvasodáshoz, hasmenéshez vezethet és az immunrendszert is gyengíti.

A cukor kiváló energiaforrás, de semmilyen fontos, értékes tápanyagot nem ad a szervezetnek. Ezért érdemes kerülni azokat a termékeket, amelyek sok cukrot tartalmaznak, az egészen piciknek, akiknek ez a babakeksz is készülhet, pedig egyáltalán nem szükséges finomított cukorral találkozniuk.

Kapcsolódó cikkeink: