Baba

Diane Keaton 50 évesen lett anya, így éli meg a késői gyerekvállalást

Soha nem volt férjnél, amit nem bánt meg, az anyaságról pedig úgy nyilatkozott, hogy sokkal több értelme lett így az életének.
2022. December 16.
Diane Ketaon
Kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images

Diane Keaton későn, 50 évesen lett anya, méghozzá örökbefogadással. Keatonnek számos kapcsolata volt, együtt élt Woody Allennel még a 60-as évek végén, akivel azóta is barátok, majd Al Pacino-val a Keresztapa trilógia idején, majd Warren Beattyvel a 70-es évek végén. Soha nem ment férjhez, de bízott benne, hogy előbb-utóbb megtalálja az igazit. Ám nem sikerült megtalálnia azt az embert, akitől gyerekei lehettek volna.

Apja halála után még inkább nyilvánvalóvá tette számára a mulandóságot, így 50 évesen úgy döntött, hogy anya lesz. Két gyermeket fogadott örökbe, lányát, Dextert 1996-ban, és fiát, Duke-ot, 2001-ben.

Dexter 2021-ben férjhez ment és egyelőre semmi sem jele annak, hogy édesanyja nyomdokaiba lépne. Duke, nővéréhez hasonlóan zárkózott, visszafogottan él és ő sem érdeklődik a színészet iránt. Egy korábbi Vanity Fairnek adott interjúban elmondta, hogy édesanyja hatására kezdett el fotózni, az Instagram oldala alapján pedig elég komolyan is veszi.

Diane Keaton gyerekeivel

Kép: Michael Kovac/Getty Images

A színésznő egy interjúban elárulta, kicsit bánja, hogy egyedülálló szülőként nevelte a gyermekeit, jobb lett volna, ha van mellette valaki, de szerinte a párkapcsolatok nagyon nehezek. A gyerekvállalás megváltoztatta az életemet, sokkal több értelmet adott neki. Célom lett saját magamon kívül, ami nagyon jó dolog – mondta a Daily Mailnek.

Forrás: Gyerekszoba.hu