Baba

Egészséges újszülött kislányt találtak a Jahn Ferenc Kórház inkubátorában

A Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt. Most egy egészséges kislányt találtak az inkubátorban, aki a Hajnal Györgyi nevet kapta.
2018. Április 24.
Egészséges újszülött kislányt találtak a Jahn Ferenc Kórház inkubátorában

2018. április 24-én, a kora reggeli órákban a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátorban egy újszülöttet találtak az intézmény dolgozói. Azonnal gondozásba vették a babát, és az Újszülött Osztályra vitték, ahol rögtön felmérték az állapotát. Az első vizsgálatok alapján a kislány érett, egészséges újszülött, azonban mivel a szülés körülményeiről, a terhességről, és az édesanyáról egyelőre nincs információ, így a babát továbbra is az osztályon tartják megfigyelés alatt.

A 47 cm-rel született, 2480 gramm súlyú kislánynak a kórház dolgozói a Hajnal Györgyi nevet javasolták.

A Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt, ennek ellenére a dolgozók természetesen felkészültek voltak a baba fogadására és a szakszerű ellátás biztosítására.

Az intézmény korszerűsített Sürgősségi Betegellátó Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátor mindenki számára jól látható, könnyen megtalálható helyen van. A szerkezet védő környezetet és megfelelő klímát biztosít, így javítva az újszülött túlélési esélyeit.

A Kórház főigazgatója, dr. Ralovich Zsolt köszönetét fejezte ki a kórház dolgozóinak. Elmondta, egy ilyen esemény, amikor valaki lemond egy gyermekről, nagyon szomorú, azonban megnyugtató a tudat, hogy mostantól vigyáznak rá és megfelelő ellátásban részesül. A jogszabályok szerint eljárva ilyenkor mindig értesíteni kell a gyámhatóságot az esetről, egyelőre pedig a kórház dolgozóinak szakértelme nyújt számára biztonságot.

Az intézmény vezetése és dolgozói számára az esemény egyben jelzés értékkel bír, hiszen a lakosok bizalommal veszik igénybe a kórházunk által biztosított szolgáltatásokat.

Forrás: Ypsylon Média