Baba

Ekkor adják örökbe a székesfehérvári inkubátorba tett babát

Vasárnap tettek egészséges újszülöttet a Szent György Egyetemi Oktató Kórház babamentő inkubátorába, róla érkeztek friss hírek.
2023. November 10.
Babamentő inkubátorba tett baba

Ahogy szívmelengető cikkében írja a FEOL.hu, november 5-én már hetedik alkalommal jelzett a székesfehérvári babamentő inkubátor, hogy valaki újabb kis jövevényt helyezett el a kicsik megmentésére létrehozott kis fülkében.

A kisfiú körülbelül a 38. hétre született és 2440 grammot nyom, szépen felöltöztetve, gondozva került a kórházba. A babát alaposan megvizsgálták az intézmény csecsemőosztályán, és szerencsére mindent rendben találtak.

A kicsi nevet is kapott, Szentgyörgyi Vincének nevezték el. „Szakorvos vizsgálja meg az újszülöttet, majd állapotának megfelelően történnek vele a továbbiak. Ez a kisbaba egészséges, felöltöztetett, ellátott csecsemő volt, így azon kívül, hogy inkubátorba tettük, … más extra ellátásra nem volt szüksége” – tájékoztatták a lapot a kórház munkatársai.

Elmondták azt is, hogy mivel ezeknek a babáknak ismeretlen a kórelőzménye, mindig készítenek egy laborvizsgálatot, amiből fény derülhet egy-egy esetleges fertőzésre. Ha ez megtörténik, antibiotikumos kezelés veszi kezdetét a babáknál, és mindig beoltják őket Hepatits ellen.

Mikor lesz új családja Vincének?

„A védőnők felveszik a kapcsolatot a gyámüggyel, amely elindítja az örökbefogadási folyamatot. Hogy meddig tart egy ilyen eljárás, sosem lehet tudni, de a tapasztalat szerint pár hét alatt családba kerülhet a babamentőbe került újszülött. Addig is van idő szűrővizsgálatok elvégzésére a kicsin, a kötelezően elvégzendőkön túl is. Így például koponya, hasi ultrahang vizsgálatra is sor kerül, hogy a várható fejlődési rendellenességeket, problémákat ki tudják szűrni. Az örökbefogadási folyamat pedig ebben a helyzetben is a szokásos, ami azt jelenti, hogy a vér szerinti anya hat héten belül meggondolhatja magát – azaz visszavonhatja a babáról való lemondását. Ám ha ez most nem történik meg, egy babára váró családnak egészen biztosan boldog karácsonya lesz” – derült ki Vince jövőjéről.

Nyitókép: Getty Images