Baba

Egy anya szerint ezért kell határokat húznunk a nagyszülőknek

A határokról való beszélgetés a nagyszülőkkel nehéz lehet. Arról, hogy szükséges-e, mindenkinek magának kell döntenie a saját helyzetüket figyelembe véve. De rendben van, ha határokat húzunk?
2022. Június 29.
A kép illusztráció. (Fotó: Getty Images)

Felkapott TikTok videóban beszél arról egy édesanya, hogy szerinte miért is van ez teljesen rendben.

Lisa Pontinus, háromgyerekes anyuka és TikToker, aki a közelmúltban osztott meg egy videót, amiben elmagyarázza, hogy miért nem csupán helyes határokat húzni a nagyszülőknek, de valójában ez egészségesebbé teszi a kapcsolatot, írja a Motherly.

“Ha nem mondta volna még neked senki” – kezdi – “a határok megléte nem egyenlő azzal, hogy távol tartod a gyerekeidet a szüleidtől.”

@itsme_lisap Reply to @pootertoad boundaries is not a dirty word #boundaries #grandparents #parenting ♬ original sound – Lisa P

“Nekem is vannak határaim a szüleim felé a gyerekeimmel kapcsolatban. Nekik is vannak határaik felém, hogy mikor, milyen gyakran és mennyit vigyáznak az említett unokákra. Mindannyian elismerjük és tiszteljük egymás határait. Így lesz egy kölcsönös tiszteleten alapuló, felnőtt kapcsolatod” – folytatta.

Valóban nem egyszerű téma a határok felállítása, amikor arról van szó, hogy mások hogyan bánnak a gyermekeiddel. A hozzászóló édesanyák közül pedig sokan egyetértettek Lisa Pontinus véleményével.

Az egyikük például a következőt fűzte hozzá: “Nem értem, hogy az emberek miért gondolják azt, hogy a határok azt jelentik, hogy nem szeretsz valakit, pedig annyira szereted őket, hogy egy egészséges kapcsolat megteremtésén dolgozz.”.