Baba

Ezért fontos elfogadni a felnőtt gyerekek instrukcióit az unokákra vigyázáskor egy nagymama szerint

Videóban magyarázta el egy nagymama, hogy miért is annyira fontos tiszteletben tartani a felnőtt gyerekek instrukcióit arra vonatkozóan, amikor az unokákra vigyáz.
2022. Március 31.
Ezért fontos elfogadni a felnőtt gyerekek instrukcióit az unokákra vigyázáskor egy nagymama szerint (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

A szülők és a nagyszülők között néha feszültséget keltenek a különböző vélemények a gyerekneveléssel kapcsolatban. Igen, ők neveltek fel, de te most a saját gyerekeidet neveled, a magad módján.

A parents.com megosztott egy TikTok videót egy nagymamáról, aki éppen arról beszélt, hogy ő nem hárítja el az iránymutatásokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan gondoskodjon az unokáiról, és elfogadja a gyermekei kéréseit.

@gwenith_rachelle #stitch with @mommagringe13 #grandparents #respect #fyp #parentsknowbest ♬ original sound – Gwenith

A TikTok-ra gwenith_rachelle névvel regisztrált nagymama videójában először megoszt egy olyan klipet, amiben egy másik nagymama grimaszol és csóválja a fejét, látva az utasítások listáját, amikor először vigyáz a kisunokájára. Ezután osztja meg gwenith_rachelle a saját gondolatait a témában, és megjegyzi, hogy valahányszor ő vigyáz az unokájára, mindig kér utasításokat a szülőktől, hogy mikor etesse palackból, és milyen ételeket ehet. “Tisztelem őket, mint szülőket” – mondja a videóban, és hozzáteszi: “Azt hiszem, a leggyorsabb módja annak, hogy figyelmen kívül hagyd a felnőtt gyermekeidet, az a fajta mentalitás, hogy ‘Van gyerekem, tudom, hogy mit csinálok’.”

Ezután arról beszél, hogy 5 gyereket nevelt fel, és még mindig segítségre van szüksége ahhoz, hogy megértse, milyen az unokája egyedi időbeosztása és az igényei. “Ez csak egy olyan dolog, ami a tiszteletről szól” – zárja a gondolatait.

A kommentelők közül sokan nagy örömmel fogadták a videót. “Tudom, hogy ez a minimum, de köszönöm, hogy tiszteled a fia és a menye szülői rutinját. Bárcsak többen lennének hozzád hasonlók”  – méltatta egyikük a nagymamát.

Valaki más megjegyezte: “És ez az, ahogy egészséges kapcsolatot tarthatsz fenn a felnőtt gyermekeiddel és a babáikkal.” Egy hozzászóló meglátása pedig az volt: “A babákkal kapcsolatos biztonsági dolgok sokat változtak az elmúlt 20-30 évben. Az anyósóm hasra téve próbálta elaltatni a babámat; igen, én hagyok listát.”

Egy kommentelő hasonló dologra hívta fel a figyelmet: “És a tanulmányok változtak. A szüleim már 6 hetes korunkban etettek minket. Becsméreltek azért, hogy vártam, mert a vizsgálatok azt mutatják, hogy ez egészségesebb és biztonságosabb”.