Baba

Egy apró döntés máris hatalmas segítség a gyermekotthonoknak! (x)

A kisbabák egészséges fejlődésének alapját a biztonságos környezet, a megfelelő körülmények és az odafigyelő gondoskodás adja – kapják ezt akár a vérszerinti szüleiktől, örökbefogadóiktól vagy nevelőiktől.
2023. Május 22.
Fotó Pampers
Fotó: Pampers

A kisbabák egészséges fejlődésének alapját a biztonságos környezet, a megfelelő körülmények és az odafigyelő gondoskodás adja – kapják ezt akár a vérszerinti szüleiktől, örökbefogadóiktól vagy nevelőiktől. A hazai gyermekotthonokban többszáz kisbaba és gyermek számára igyekeznek a nevelők biztonságos és szerető környezetet biztosítani. A gyermekotthonok kiegyensúlyozott működéséhez számos tényező hozzájárulhat, ám minden ide érkező adomány a lehető legjobb helyre kerül, hogy az itt élő csecsemők és kisgyermekek megfelelően fejlődhessenek. Most egy apró döntés hatalmas segítséget nyújthat nekik, mutatjuk, hogyan!

Az első 12 hónapban gyorsabban fejlődnek a kisbabák, mint életük bármely későbbi szakaszában. Magatehetetlen újszülöttekből öntudatos örökmozgók lesznek, akik az első évben megháromszorozzák súlyukat, egyre aktívabban reagálnak az őket érő külső ingerekre, egyre tudatosabban használják a testüket önálló helyváltoztatásra, és az első gügyögő hangok is elhagyják már a szájukat. Felnőttként a legfontosabb feladatunk, hogy támogassuk őket, és megteremtsük számukra azt a lehető legjobb, legbiztonságosabb környezetet, amiben egészségesen fejlődhetnek egészen felnőtt korukig.

Ideális esetben az állandóságot és otthont egy szerető család jelenti

A személyiségfejlődés és a szociális képességek kialakulásának is ez az első állomása, ami a későbbiekben is meghatározó. Vannak azonban olyanok, akiknek ez nem, vagy csak részben adatik meg. A csecsemő- és gyermekotthonokban nevelkedő kisbabáknak és gyermekeknek az intézmény és az ott dolgozó nevelők nyújtják a biztonságot és gondoskodást.

A gyermekotthonok egyik legfőbb célja, hogy egy igazi családi környezethez hasonló feltételeket biztosítsanak és önállóságra neveljenek. A nevelők kitartó munkával, írott és íratlan szabályok mentén igyekeznek megteremteni azt a közeget, ami hozzájárul a kisbabák és kisgyerekek egészséges fejlődéséhez.

Fotó: Pampers

Fotó: Pampers

Amikor magunkra maradunk, a legapróbb gondoskodás is a világot jelenti

A Pampers márka küldetése, hogy a szülőkkel, szakértőkkel és szervezetekkel együtt jobbá és kellemesebbé tegye a kisbabák világát. A P&G Pampers márkája ezt a küldetést úgy valósítja meg, hogy a legjobb minőségű termékeket gyártja, elkíséri a szülőket a kisbabák fejlődésének minden szakaszában, és számos jótékonysági kezdeményezész indít évről évre a kisbabák támogatására.

Segíts nekünk adományozni!

A most induló Pampers és a Rossmann közös jótékonysági kezdeményezésében most te is részt vehetsz, így együtt segíthetünk, hogy minél több Pampers pelenka juthasson el a magyar gyermekotthonoknak adományként. A Pampers minden, 2023. május 8. és június 2. között Rossmann-ban vásárolt Pampers pelenkacsomag után egy pelenkát adományoz magyar gyermekotthonoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatásával.