Baba

Egy szoptató anya rekordot futott a brit terep-ultramaratonon

Egészen szenzációs rekordot futott egy brutális terep-ultramaratonon egy kisgyermekes skót anya. A 429 kilométeres távot 83 óra, 12 perc és 23 másodperc alatt tette meg.
2019. Január 22.
Kislányával a győzelem után (fotó: bbc.com)

Bejárta a világsajtót, hogy milyen elképesztő rekordot futott a 35 éves Jasmin Paris skót kisgyermekes anya: a Spine Race terep-ultramaratonon ő lett az első nő, aki győzni tudott. A futó brutálisnak nevezte a versenyt, ami nem is csoda, hiszen a táv kétharmadát sötétben teszik meg a versenyzők, stáb nem kísérheti őket, így a felszerelésüket is maguk cipelik.

Az elképesztő eredményt csak emeli, hogy a nőnek van egy 14 hónapos lánya, akit még szoptat. Indulás előtt lefagyasztott anyatejet, de ahhoz, hogy elkerülje a mellgyulladást a verseny közben is fejnie kellett.

A BBC-nek azt mesélte, hogy az első éjszaka volt számára a legnehezebb, mert távol volt a kislányától. Amikor a célban meglátta a kislány az anyukáját nagyon csodálkozott és másnap nagyon ragaszkodott hozzá.

A terep azért is nagyon nehéz a távolság mellett, mert végig hegyvidéken kell futni, több mint 13 ezer méternyi emelkedőt kell megtenniük a futóknak.

Egy szoptató anya rekordot futott a brit terep-ultramaratonon

(fotó: bbc.com)

A verseny alatt Paris mindössze három órát aludt és az utolsó napon már hallucinációi is voltak. A 444.hu egy további érdekességet is megemlít a futóval kapcsolatban: erre az egy hétre felfüggesztette a disszertációjának a megírását, amit egyébként március végéig kell leadnia.

Forrás: 444.hu