Baba

10 hónappal a szülés után döntötte meg Usain Bolt rekordját egy sportolónő

Íme a bizonyíték, hogy az anyukák valódi szuperhősök! Allyson Felix, olimpiai sprinter nem csak hogy megdöntötte Usain Bolt rekordját, de mindezt 10 hónappal a szülését követően tette meg.
2019. Október 02.
10 hónappal a szülés után döntötte meg Usain Bolt rekordját egy sportolónő (Fotó: Instagram)

Allyson amerikai sprinter, aki nemrég nyerte meg 12. világbajnoki aranyérmét, és a CNN szerint ezzel a győzelemmel ő lett a legtöbb világbajnoki arannyal rendelkező atléta. Mindez kevesebb mint 1 évvel azután történt, hogy a sportolónő világra hozta kisbabáját, és a napjait az újszülött intenzív osztályon kellett töltenie. Az eredménye még lenyűgözőbbnek tűnik, ha figyelembe vesszük azt is, hogy egy olyan sportoló legendát előzött meg ezzel, mint Usain Bolt.

Alysonnak annak ellenére volt nehéz terhessége és szülése, hogy vigyázott magára, helyesen étkezett, odafigyelt az életmódjára és eleget pihent is. A várandósság 32. hetében került kórházba, mert a vérnyomása nagyon magas volt, míg a baba pulzusa lassult – mivel nem javult az állapot, 48 órával később sürgősségi császármetszése volt. – Elképesztő, hogy a prioritások mennyit tudnak változni ezekben a sorsdöntő pillanatokban. Nem érdekelt, hogy ismét tudok-e egyáltalán majd futni, kizárólag az érdekelt, hogy a kislányom, Camryn rendben legyen, csak ezért imádkoztam – nyilatkozta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramontoday i?ll step on the starting line for the first time in over a year. it might sound cliche, but making it there for me is a huge victory ? almost 8 months ago this was my entire world. staying in the NICU all day & night watching my baby girl fight. i can still hear the beeping and alarms of the machines. the uncertainty. the fear ? there were a lot of days i wasn?t sure this was going to be possible. i worked harder than i even knew i could. there were tears, frustration and doubt. at times it felt like everything was against me ? so today i?m far from my best, but i?m grateful for this opportunity and to experience the joy of competing again ? more than anything i thank God we are healthy.

Allyson Felix (@af85) által megosztott bejegyzés, Júl 25., 2019, időpont: 9:43 (PDT időzóna szerint)

De Allyson szerencsére futni is újra tudott, amikor kislánya 8 hónapos lett, ismét a rajtvonalhoz állt – és az anyaság talán még jobbá, még erősebbé tette őt. A kisbaba és az anyaság nagyon inspirálóan hatott rá: augusztusban például arra inspirált több női atlétát, hogy csatlakozzanak hozzá a Nike felé intézett felhívásában, amelyben arra kérte őket, hogy változtassanak az olyan sportolókhoz való hozzáállásukon, akik már édesanyák lettek.

(Cikk forrása: mother.ly)

Kapcsolódó írásaink: