Kisgyerek

Ilyen az anyaság a világ különböző tájain

A CNN munkatársai eldobható fényképezőgépeket küldtek olyan anyáknak, akiknek nincsenek okostelefonjaik, nem használják a közösségi médiát, hogy saját képeikkel mutassák meg, milyen az anyaság a hétköznapokban.
2017. Május 16.

Az nlcafe.hu szemlézte az edition.cnn.com cikkét, amely közzétette azoknak az anyáknak a képeit, akik a világ legkülönbözőbb pontjain (Irak, Hong Kong vagy éppen Brazília) készítettek fotókat saját hétköznapjaikról, fókuszálva az anyaságra.

A CNN arra volt kíváncsi, hogy azok az anyák és gyerekeik hogy élnek, akik nem Facebookoznak, nincs internet elérésük, nem posztolnak naponta képeket a hétköznapjaikról. Vajon nekik is hasonlóan vagy éppen teljesen máshogy telnek a napjaik?

„A célunk az volt, hogy olyan asszonyok történetét mutassuk meg, akiknek nincs okostelefonjuk, nem férnek hozzá a közösségi médiához. Szerettük volna látni a világot az ő szemükkel” – idézi a projekt bevezetőjét az nlcafe.hu.

Akadtak nehézségek is a történetben: volt olyan kamera, amely fennakadt a vámon, akadt olyan is, amely rossz minőségű képekkel érkezett vissza, de 19 anya történetét így is sikerült megörökíteni.

Elsőre azt gondolnánk, hogy biztos teljesen máshogy telik egy kenyai anya hétköznapja, mint egy európaié, a képeket elnézve azonban sokkal több a hasonlóság, mint a különbség. A fotókon vannak nagyon fiatal és idősebb anyák, egyedülállók és több generációs családban élők, egy gyerekesek és olyan is akad, akinek nyolc gyermeke született. Vannak akik dolgoznak, mások otthon vannak főállású anyaként. A fotókon pont az a legjobb, hogy minden manír és filter nélkül mutatja azt a valóságot, amit a kép készítői szerettek volna megmutatni nekünk.

A Hong Kongban élő May egyedül látható a képeken, nem véletlenül: háztartási alkalmazottként dolgozik messze 7 éves lányától, így támogatva a családját. Vagy a japán egyedülálló anya Aki Yanazwa, a helyi közgyűlés tagja, azon fáradoznak, hogy a dolgozó anyák számára elfogadhatóbb körülményeket teremtsenek. Japánban.

Ilyen az anyaság a világ különböző tájain

A fotókat és a hozzájuk tartozó rövid leírásokat itt nézhetitek meg.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezért sokkal könnyebb a második terhesség

Az idősebb anyák sem depressziósabbak az átlagnál

Forrás: NLC