Baba

Elképesztő nevet adott fiának egy indonéz apa

A kis Statisztikai Kommunikációs Osztály nemsokára bölcsődébe mehet.
2021. Május 28.

Névadásban hallhattunk már sok furcsaságot, de úgy véljük, ez a sztori mindet felülmúlja.

Alaposan megdöbbentette az embereket, amikor egy indonéz irodista “Statisztikai Kommunikációs Osztálynak” nevezte el újszülött fiát, ráadásul azt állította, feleségének sem volt kifogása a dolog ellen. A finoman szólva is szokatlan keresztnév eredeti nyelven így hangzik: “Dinas Komunikasi Informatika Statistik”, a furcsa névadás oka pedig az, hogy a harmincnyolc éves Slamet ‘Yoga’ Wahyudi itt dolgozik, és olyannyira becsüli munkahelyét, hogy úgy gondolta, ilyenformán is kimutatja az elköteleződését – írja a LadBible.

Az egész azzal kezdődött, hogy mikor kiderült, hogy felesége várandós, megállapodtak, hogy amennyiben fiuk születik, az apa választhat nevet számára. Így is történt, a harmincegy éves édesanya, Ririn Linda Tunggal Sari fiút hozott a világra, akinek a neve így a kis statisztikai osztály lett – mármint becézett formában.

Ahogy az apa beszámolt róla egy helyi hírportálnak: “Először furcsán hangzott, de hála Istennek, a feleségem nem bánta.”

Ugyanakkor a pár barátai és rokonai – beleértve a nagyszülőket – aggodalmuknak adtak hangot. Az apa annyi kompromisszumra hajlandó volt, hogy fia a mindennapokban szerepelhet “Dinko”-ként, rövidítve.

A férfi egyébként több mint egy évtizede dolgozik közalkalmazottként, még 2009-ben helyezkedett el jelenlegi, szeretett munkahelyén. Korábban rádiós bemondóként dolgozott, de mint mondja, az igazi elhivatottságot a statisztikai kommunikációban találta meg.