Baba

Expressz takarítási tippek

Van pár ötletünk, amivel kicsit összekaphatod a lakást, mégsem kell egész nap porszívót húzni magad után, babával, gyerekkel a karodon.
2015. Február 26.

Elő a stopperrel!

Az egész lakás kitakarítása legalább félnapos munka, ez pedig egy kisbaba mellett szinte lehetetlen vállalkozás. Ilyenkor jusson eszedbe a mondás: sok kicsi sokra megy! Vedd elő a konyhai időzítőt vagy a mobiltelefonod stopperét, és állítsd be 15 percre. Ennyi ideig még a legkisebb gyerek is el tudja foglalni magát, ráadásul te is nagyobb lelkesedéssel vágsz bele a rendrakásba, ha tudod, hogy csak pár percet vesz el az idődből.

Oszd fel a lakást negyedórás blokkokra, és pipálj ki két-három részt egy nap – így biztos, hogy egy hét alatt sorra kerül az összes lakóhelyiség legalább egyszer.

Hagyd a tökéletességet!

Tökéletes feleség, háziasszony és újdonsült anyuka egy személyben csak a Született feleségek című sorozatban létezik. A nők hajlamosak ok nélkül versengeni egymással, ki tud megbirkózni több feladattal, pedig a gyereknevelés önmagában is hatalmas kihívás.

A kisbabádnak jelenleg nagyobb szüksége van rád, mint a bútoroknak a portörlőre, ezért nem kell mindennek csillogni-villogni a lakásban. Bőven elég, ha a pici biztonságban cirkálhat a padlón, és nem kell attól féltened, hogy megtámadja egy porcica.

Előzd meg a káoszt!

A rendetlenség vonzza a még nagyobb rendetlenséget, ezért jobban jársz, ha nem hagyod, hogy eluralkodjon a lakáson a káosz. Reggeli után egyből öblítsd el a tányért és a villát, ennyivel is kevesebb szennyes gyűlik össze a nap végére a mosogatóban.

Ha valami kilöttyen a pultra, gyorsan töröld le, ne várd meg, míg odaszárad és jobban kell sikálni. Szerezz be egy jobb lábtörlőt, így a vendégek kevesebb koszt hoznak be a lakásba, és máris megspóroltál pár felmosást. Esetleg bevezetheted azt is, hogy egyáltalán nem jártok be a lakásba cipővel, s ezzel teljesen leminimalizálod a kintről beáramló piszok mennyiségét.

Vond be a picit is!

Hidd el, sokkal gyorsabban végeztek a munkával, mint ha a kicsi (hogy kikövetelje magának a figyelmedet) „ellened dolgozna”. A tipegőt már megkérheted, hogy pakolja össze a játékait, vagy a kezébe nyomhatsz egy mikroszálas törlőkendőt, hogy kövessen vele a lakásban.

A bölcsődésnek adj egy zacskót, hogy gyűjtse össze az összes szemetet a lakásban, de a fürdőszobában is a segítségedre lehet: amíg te a vízkő ellen harcolsz, ő egy régi fogkefével sikálhatja a csempét vagy a zuhanyzó sarkait.

Forrás: Kismama magazin