Baba

Ezért jó, ha van egy utazós játszószőnyeg is

A kisbabák imádják a zizegős, rágható, csörgő játszószőnyegeket. Teszteltük a Fisher-Price játszószőnyegét és több különlegességet is találtunk.
2019. November 06.
Ezért jó, ha van egy utazós játszószőnyeg is (fotó: iStock)

Miért fontos a babának a játszószőnyeg? Nemcsak egy szuper játék, hanem sok mindent fejleszt is, anélkül, hogy különösebben erőltetnünk kéne bármit. A játszószőnyegek hason és háton is használhatóak, tehát a baba növekedésével sem veszíti el funkcióját a szőnyeg. A hason fekvés fontos az izmok fejlődésében, amíg pedig csak háton tud feküdni a kisbaba, imádni fogja a zörgő, zizegő, lógó játékokat.

Szinte az összes érzékszervet stimulálja: látást, tapintást, megfigyelheti a színeket, textúrákat és a formákat. Ahhoz, hogy elérjen egy-egy játékot, nyújtózkodnia kell, meg kell emelnie a fejét. Fontos élménye a babának a felfedezés is, saját erejéből, saját akaratából választja ki és éri el a játékot.

Ezért jó, ha van egy utazós játszószőnyeg is

A Fisher-Price játszószőnyegét Semjén Nóra, bábművész tesztelte. Attól különleges, hogy olyan picire össze lehet csukni, hogy egy kis utazótáskában is elfér – mondja Nóra. A játszószőnyeg tartalmaz tengeralattjáró alakú csörgőt, kattogó halacskát, zizegő polipot, de még rákalakú rágókát is. Finom, mosható, puha anyagból készült. Könnyű összeszerelni.

Zizeg, rágni lehet, csörgője is van – tehát mindene, amire egy babának szüksége van.

Kapcsolódó cikkeink: