Gyakran találkozni azzal, hogy a boltokban minden egyes uborka külön-külön van műanyagba csomagolva. Biztos benned is felmerült már,hogy miét kell minden egyes kígyóuborkát egyenként becsomagolni, ráadásul a nem túl környezetbarát műanyagba.
A Simply Recipes szerint a megoldás egyszerű: mivel a zöldség körülbelül 95 százaléka víz, így ez az egyetlen lehetséges módja annak, hogy ne veszítse el a nedvességét.
A csomagolás másik oka, hogy így nem jut oxigénhez a zöldség, tehát ez meggátolja a kórokozók szaporodását. A szalmonella ellen azonban még ez sem hatékony megoldás.
A műanyag csomagolást valóban nem könnyű kiváltani valami másra, főleg olyasmire, ami nem környezetszennyező. Ha nagyon zavar, akkor vegyünk helyi termelőtől, hogy minél kevesebbet utaztatott zöldség kerüljön a tányérunkba.
(HVG)