Baba

Ezt a 6 gyümölcsöt edd, ha szoptatsz

A szoptatás időszakában legalább annyira fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, mint a terhesség alatt. Lássuk, melyek azok a gyümölcsök, amelyeket minden szoptatós nőnek ajánlott fogyasztani.
2024. Április 19.
szoptatas
Kép: Getty Images

Noha nincs tudományos bizonyíték arra, hogy egyes élelmiszerek serkentik a tejtermelődést, anekdotikusan sokan több étel jótékony hatására is esküsznek. Dietetikusok szerint a sovány fehérjék, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a megfelelő folyadékbevitel igen fontos akkor, ha egy nő szoptat. És természetesen a naponta elfogyasztott gyümölcs is. Íme, ezeket a finom és vitaminokban gazdag gyümölcsöket érdemes fogyasztani a szoptatás időszakában.

Barack

A barackban van kálium, kalcium, C- és A-vitamin, amelyek mind-mind hozzájárulnak, hogy az anya és a baba egészségesek maradjanak.

Narancs

A C-vitaminra talán még inkább szüksége van a nőknek a szoptatás időszakában, mint a terhesség alatt. Ez ugyanis alapvető szerepet játszik az egészséges csontok, fogak, izmok fejlődésében, már az újszülötteknél is. Érdemes naponta két darab kisebb narancsot elfogyasztani.

Áfonya

Az áfonyát az antioxidáns tulajdonságairól ismerjük, ami segít megelőzni a megbetegedéseket.

Zöld papaya

A zöld papayából könnyen nagyon finom reggeli készíthető el: fél csésze zöld papayát turmixoljunk össze egy kevés spenóttal vagy sárgarépával. Adjunk hozzá egy kis mandulatejet, fél csésze görög joghurtot.

Banán

A káliumról a szoptatás során sem érdemes elfeledkezni. Akár napi 2-3 banánt is megehetünk.

Eper

Az eperben sok a C-vitamin, a magas víztartalma pedig a hidratálásban segít. Ez rendkívül fontos a szoptatós anyák számára, hiszen ha túl kevés folyadékot iszik, fáradékonyabb is lehet.

(romper.com)